Lempiaamiaiseni

Jenni_levavaara_shot03_0384.jpg

Kuva Vuokko Salo

Yksi lempiaamiaisiani on banaaniletut. Tällä hetkellä voidaan puhua yhdestä letusta, koska ajan säästämiseksi paistan yhden ison räiskäleen. Kääntäminen onnistuu helposti ja nopeasti ison lautasen avulla: lautanen paistinpannun päälle, pannu ympäri, liu’uta ympäri käännetty lettu pannulle paistumaan toiseltakin puolelta. Letun nautin tehosekoittimella soseeksi pyöräytettyjen marjojen ja hedelmien kera tai kiireisempinä aamuina vain lisään päälle mustikoita pakkasesta. Nopeaa, helppoa ja herkullista – pikaruokaa parhaimmillaan.

 

Banaaniletut 

1 banaani

3 kananmunaa

ripaus suolaa

1 tl kylmäpuristettua kookosöljyä paistamiseen

Halutessasi voit korvata kolme kananmunaa yhdellä kokonaisella kananmunalla ja kolmella valkuaisella.

 

Tee näin

Paloittele kypsä banaani korkeaan astiaan, lisää kananmunat ja ripaus suolaa. Sekoita sauvasekoittimella tasaisesksi massaksi. Jos käytössäsi on tehosekoitin, lisäät vain kaikki ainekset blenderiin ja soseutat.

Kuumenna pannu keskilämmöllä, voitele kookosöljyllä ja kaada taikina pannulle. Paista molemmin puolin kauniin väriseksi. Jos teet yhden ison letun, parhaiten kääntäminen onnistuu yllä kuvatusti ison lautasen avulla.

 

IMG_2676.jpg

 

Marjasose

50 g mustaherukka

50 g mustikka

1 pieni päärynä

1/2 banaani

1 tl kollageenijauhe

10 g pellavansiemenrouhe

hieman sitruunaa

tilkka vettä

 

Tee näin

Kuori ja pilko hedelmät. Yhdistä kaikki ainekset ja soseuta joko sauvasekoittimella tai tehosekoittimella. Jos kaipaat lisämakeutta, lisää maun mukaan kotimaista hunajaa. Nauti! 

 

IMG_2678.jpg

 

Tiesitkö, että mustikka hellii vatsaasi sekä suolistoasi. Jos kärsit vatsa- tai suolistovaivoista, kokeile tätä kotimaista supermarjaa. Mustikan tehoaineet myös ylläpitävät solujen normaalia aineenvaihduntaa ja vastustuskykyä.

 

Rakkaudella,

Jenni

 

Paita, Lorna Jane // Farkut, Diesel

hyvinvointi terveys liikunta ruoka-ja-juoma