Lempiaamiaiseni
Kuva Vuokko Salo
Yksi lempiaamiaisiani on banaaniletut. Tällä hetkellä voidaan puhua yhdestä letusta, koska ajan säästämiseksi paistan yhden ison räiskäleen. Kääntäminen onnistuu helposti ja nopeasti ison lautasen avulla: lautanen paistinpannun päälle, pannu ympäri, liu’uta ympäri käännetty lettu pannulle paistumaan toiseltakin puolelta. Letun nautin tehosekoittimella soseeksi pyöräytettyjen marjojen ja hedelmien kera tai kiireisempinä aamuina vain lisään päälle mustikoita pakkasesta. Nopeaa, helppoa ja herkullista – pikaruokaa parhaimmillaan.
Banaaniletut
1 banaani
3 kananmunaa
ripaus suolaa
1 tl kylmäpuristettua kookosöljyä paistamiseen
Halutessasi voit korvata kolme kananmunaa yhdellä kokonaisella kananmunalla ja kolmella valkuaisella.
Tee näin
Paloittele kypsä banaani korkeaan astiaan, lisää kananmunat ja ripaus suolaa. Sekoita sauvasekoittimella tasaisesksi massaksi. Jos käytössäsi on tehosekoitin, lisäät vain kaikki ainekset blenderiin ja soseutat.
Kuumenna pannu keskilämmöllä, voitele kookosöljyllä ja kaada taikina pannulle. Paista molemmin puolin kauniin väriseksi. Jos teet yhden ison letun, parhaiten kääntäminen onnistuu yllä kuvatusti ison lautasen avulla.
Marjasose
50 g mustaherukka
50 g mustikka
1 pieni päärynä
1/2 banaani
1 tl kollageenijauhe
10 g pellavansiemenrouhe
hieman sitruunaa
tilkka vettä
Tee näin
Kuori ja pilko hedelmät. Yhdistä kaikki ainekset ja soseuta joko sauvasekoittimella tai tehosekoittimella. Jos kaipaat lisämakeutta, lisää maun mukaan kotimaista hunajaa. Nauti!
Tiesitkö, että mustikka hellii vatsaasi sekä suolistoasi. Jos kärsit vatsa- tai suolistovaivoista, kokeile tätä kotimaista supermarjaa. Mustikan tehoaineet myös ylläpitävät solujen normaalia aineenvaihduntaa ja vastustuskykyä.
Rakkaudella,
Jenni
Paita, Lorna Jane // Farkut, Diesel