Banaanikakku

Tämän banaanikakun ansiosta meillä ei enää mene ylikypsät banaanit hävikkiin vaan tulevat syödyiksi herkullisessa kakussa. 😉

 

Banaanikakku

8-10 hengelle

 

Tarvikkeet:

2,2 dl (200 g) ruokokidesokeria

2 kananmunaa

200 g kuorittuja banaaneja survottuna (yleensä 2 kpl)

4,3 dl (280 g) vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 tl ruokasoodaa

1 tl kanelia

1 tl inkivääriä

140 g suolatonta voita tai margariinia sulatettuna

23 x 13 cm:n kokoinen vuoka voideltuna ja jauhotettuna

 

Tee näin:

Kuumenna uuni 170-asteiseksi.

Mittaa sokeri ja munat kulhoon ja vatkaa tasaiseksi. Vatkaa joukkoon survotut banaanit.

Lisää jauhot, leivinjauhe, sooda, kaneli ja inkivääri. Sekoita hyvin, niin että kaikki ainekset sekoittuvat kunnolla. Kaada mukaan sulatettu voi ja vatkaa hyvin.

Kaada taikina vuokaan ja tasoittele pinta. Paista kakkua uunissa noin tunti tai kunnes se tuntuu koetettaessa kiinteältä ja kakun keskelle työnnettyyn tikkuun ei tartu taikinaa. Anna kakun jäähtyä hetki ja kumoa se ritilän päälle jäähtymään kokonaan.

Herkuttele!

 

Koti Ruoka ja juoma