Banaanikakku
Tämän banaanikakun ansiosta meillä ei enää mene ylikypsät banaanit hävikkiin vaan tulevat syödyiksi herkullisessa kakussa. 😉
Banaanikakku
8-10 hengelle
Tarvikkeet:
2,2 dl (200 g) ruokokidesokeria
2 kananmunaa
200 g kuorittuja banaaneja survottuna (yleensä 2 kpl)
4,3 dl (280 g) vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
140 g suolatonta voita tai margariinia sulatettuna
23 x 13 cm:n kokoinen vuoka voideltuna ja jauhotettuna
Tee näin:
Kuumenna uuni 170-asteiseksi.
Mittaa sokeri ja munat kulhoon ja vatkaa tasaiseksi. Vatkaa joukkoon survotut banaanit.
Lisää jauhot, leivinjauhe, sooda, kaneli ja inkivääri. Sekoita hyvin, niin että kaikki ainekset sekoittuvat kunnolla. Kaada mukaan sulatettu voi ja vatkaa hyvin.
Kaada taikina vuokaan ja tasoittele pinta. Paista kakkua uunissa noin tunti tai kunnes se tuntuu koetettaessa kiinteältä ja kakun keskelle työnnettyyn tikkuun ei tartu taikinaa. Anna kakun jäähtyä hetki ja kumoa se ritilän päälle jäähtymään kokonaan.
Herkuttele!