Hyvää ruokaa: Hauska tavata, härkäpapu!

Pakastimessamme on (kiitos puolisoni) yleensä valmiiksi liotettuja ja keitettyjä härkäpapuja. Mitä kaapista löytyy -ruoka rakentuukin usein niiden ympärille. Härkäpavun ohella tämän ruuan vakioainesosiin kuuluu tomaattikastike. Tällä kertaa härkäpapu saa seurakseen muun muassa keräkaalia ja punaista riisiä.

(Erityisesti tätä ruokaa valmistan mielelläni suuren satsin, sillä se maistuu parhaimmalta seuraavana päivänä. Ruoka kuuluu ehdottomasti Lilyn toimituksen blogissakin puhututtaneisiin luottoarkiruokiin!)

 

Hauska tavata, härkäpapu!

 

papupopero.jpg

 

(kookos)öljyä

5 valkosipulin kynttä

2 sipulia

kurkumaa

suolaa

puolikas keräkaali

pari, kolme porkkanaa

2 purkillista tomaattikastiketta

noin 0,5 l härkäpapuja

kasvisliemijauhetta

1 purkillinen kookosmaitoa

 

4 dl (punaista) riisiä

 

  1. Laita riisi kiehumaan. Tee sillä välin kastike:
  2. Lämmitä suuressa pannussa tai kattilassa öljy ja kuullota siinä valkosipuli ja sipuli kurkuman ja suolaripauksen kera.
  3. Lisää pilkottu kaali ja porkkanat ja pyörittele ne öljy-sipuliseoksessa. Anna porista sopivasti.
  4. Kaada joukkoon tomaattikastike ja härkäpavut. Mausta kasvisliemijauheella. Keittele miedolla lämmöllä puolisen tuntia.
  5. Lisää kastikkeeseen vielä riisi ja kookosmaito ja hauduttele vartin verran. Valmista on!

 

-Lotta

Koti Ruoka ja juoma