Hyvää ruokaa: Myskikurpitsakeitto
Lukeudun niihin ihmisiin, joiden mielestä kylminä vuodenaikoina kasvissosekeittoa parempaa ruokaa saa hakea. Kavissosekeitot ovat ihania monestakin syystä: niitä on helppo tehdä, niistä saa helposti keskenään erilaisia raaka-aineita vaihtelemalla, ne lämmittävät, niistä saa tarpeen mukaan joko todella täyttäviä tai hieman kevyempiä, lapsikin lusikoi niitä hyvällä ruokahalulla, ne ovat herkullisimmillaan seuraavana päivänä joten jääkaappiin ei jää ikäviä jämiä – ja niin edelleen.
Kuvan keitto on kermainen myskikurpitsakeitto. Muuntelin reseptiä hieman ja freesailin sipulit ja mausteet kasvisliemen sijaan kookosöljyssä ja korianterin sijaan pilkoin keittoa koristamaan ja makunystyröitä piristämään minttua. Myskikurpitsa oli minulle uusi, mieluinen keittiötuttavuus, ja hankkiudunkin mielelläni sen kanssa lähempiinkin suhteisiin.
– Lotta