Syksyisiä

Nyt on vihdoin tullut syksyn tuntua sateineen ja myrskyineen. Kävelin eilen läheisellä purolla ja siellä oli jotenkin karun, mutta kauniin näköistä kun kaikki kasvit olivat kuivuneita. Keräsin sen verran kaisloja, mitä kastumatta onnistui ja jotain muita risuja, ja mielestäni sain niistä ihanan syksyisen kimpun. Ongelmaksi muodostui oikeanmallisen maljakon puuttuminen, mutta onneksi vesipullo oli juuri sopiva.

kaislat.jpg

Viime viikolla tulleesta Maku-lehdestä bongasin riisipuuron jämistä tehtyjen rieskojen ohjeen, ja pakkohan sitä oli heti kokeilla. Päätin tehdä samalla myös perunarieskoja, koska ne ovat vaan niin hyviä. Loppujen lopuksi riisirieskoista ei mielestäni tullut läheskään niin hyviä kuin toisella ohjeella tehdyistä perunaversioista.

rieskat.jpg

Perunarieskat (n.12-15 kpl)

  • 4-5 dl perunamuusia
  • 1 tl suolaa
  • 2 munaa
  • 3-4 dl vehnäjauhoja

Sekoita kylmään perunamuusiin suola, munat ja jauhot. Vaivaa vain sen verran että taikina tuntuu sopivan pehmeältä levitettäväksi, älä tee sitkoa. Levitä pellille ja pistele haarukalla, paista uunin keskiosassa 275 asteessa n. 8 min. kunnes pintaan on ilmestynyt tummia laikkuja.

Ohjeen löysin kotikokki.net sivuilta ja tein vähän eri määrillä kuin ohjeessa alunperin oli. Mutta näistä tuli ihanan pehmeitä ja ihan superhyviä!

 

koti sisustus ruoka-ja-juoma diy