Keittiötrendit 2021 ja vinkkejä remontoijalle!

Kaupallinen yhteistyö: Ideal Keittiöt

Suunnitteletko keittiöremonttia? Jutun lopussa alekoodi! Mulle iskee keväisin aina ihme kodinkohennusinto. Tänä vuonna olen katsellut keittiötämmekin sillä silmällä, että voisiko sinne mahtua aamiaiskaappi. Siksi olin tosi innoissani, kun pääsin jututtamaan keittiösuunnittelun ammattilaista, Hanna Knuutia, Ideal Keittiöihin. Utelin häneltä keittiötrendit 2021 ja näin, mitä kaikkea kodin keittiön ja säilytysjärjestelmien remontoimisessa kannattaa nyt ottaa huomioon.

Sain myös hyviä toteutusvaihtoehtoja liittyen niihin aamiaiskaappeihin!

Keittiötrendit 2021

Kerron tarkemmin muun muassa

 • Eri tavoista toteuttaa aamiaiskaappi
 • Keittiön yläkaapittomuudesta ja pienempäänkin tilaan toteutettavista vaihtoehdoista yläkaapittomuudelle
 • Keittiön väritrendeistä
 • Toiminnallisista kodinkoneuutuuksista
 • Luovista tavoista käyttää keittiökaappeja koko kodin säilytysratkaisuissa
 • Suomalaisten suosikkikeittiöstä
 • Ja pääsin myös stailaamaan yhden Ideal Keittiöiden mallikeittiöistä, jännää!

Hanna Knuuti Ideal Keittiöt Porttipuisto

Kaikki tahtovat aamiaiskaapin?

Hanne kertoi, että aamiaiskaappeja, jossa yleensä tasoilla olevat kodinkoneet piilotetaan ovien taakse, tilataan eniten omakotitaloihin. Syynä tähän on sen vaatima kaappiala: kaupunkiasunnoissa harvemmin on tilaa mielellään kaksi 60-senttistä kaappia vievälle aamiaistoiminnolle. Pienempiin asuntoihin aamiaiskaappia himoitsevalle Hanna antoi kuitenkin kivan vinkin.

Ideal keittiöt aamiaiskaappi
Aamiaiskaappi kiinni…

Jos ei ole tilaa kahden kaapin levyiselle aamiaiskaapille sisääntaittuvine ovineen, sen voi toteuttaa myös ihan tavalliseen täyskorkeaan kaappiin. Vetää vain sähköt kaapin sisälle, jättää muutaman täyssyvän hyllyyn laittamatta ja korvaa ylempänä olevia hyllyjä kapeammilla. Kaapin sisään saa sekä paahtimen että muut pienkodinkoneet ja hyllyillä on tilaa kahvikupeille ja aamiaistarvikkeille. Tässä tapauksessa koko aamiaistoiminto vie vain yläpuolen 60-senttiä leveästä kaapista. Aamiaiskaappien erikoisin juttu ovat kaapin sisään taittuvat ovet, mutta nekään eivät ole pakolliset, jos avoin ovi ei häiritse kaapin käyttäjää.

Ideal keittiöt aamiaiskaappi Kuru
… ja aamiaiskaappi auki! Ovet taittuvat kaapin sisään.

Ideal keittiöt
Kaikki aamiaistarvikkeet siististi käyttökorkeudella ja pienet kodinkoneet helposti piilotettavissa.

Entä se yläkaapittomuus?

Tämäkin kuulemma on yleisintä sisustuslehdissä, syy on sama: kaupunkiasunnoissa kaikki säilytystila tahdotaan käyttää hyödyksi. ”Mutta sitäkin voi miettiä, että onko yläkaappeja laitettava koko keittiöön. Ilmettähän voi keventää avohyllyillä tai jättämällä jonkun osan seinästä paljaaksi,” Hanna vinkkaa.

Ideal keittiöt yläkaapiton keittiö

Jotkut myös korvaavat yläkaapit ”kaappiseinällä”, jossa yksi seinä koko keittiöstä on melkolailla seinän näköistä kaapistoa katosta lattiaan. Siten muille seinille ei välttämättä tarvitse kaappeja ja yleisilme säilyy kevyenä säilytystilasta tinkimättä. Jos itse suunnittelisin nyt keittiötä, niin luulisin taipuvani tähän vaihtoehtoon. Kaappiseinälle mahtuisi hyvin myös se aamiaiskaappi.

Loputtomasti värivaihtoehtoja

Suomalaiset ovat myös innostuneet väreistä. Ideal Keittiöiden ovimallistossa onkin useita ovimalleja, joiden värin voi valita vapaasti Tikkurilan Symphony-värikartasta. Jos värillisiä kaapinovia siis kaipaa, niin värivaihtoehtoa on tuhansia.

Ideal Keittiöt ovimallit ja värit
Kaikki alimman rivin ovimallit on mahdollista saada Tikkurilan Symphony-väreissä.

Ideal keittiöt keittiötrendit 2021

Tältä näyttää Ideal Keittiöiden myydyin keittiö. Taustalevynä helppohoitoinen maalattu alumiini.
Tämän hetken suosituimmat värit ovat harmahtavat greiget. Myös haalea vaaleanpunainen on suosittu. Nuo harmahtavat sävyt kuulemma osittain syrjäyttävät aiempaa ”väri”-suosikkia mustaa. ”Vaikka musta on aina musta, sitä menee tasaisesti”, Hanna hymyilee.

Suosituin oviväri on silti edelleen valkoinen. Se on ajaton ja tuo valoisuutta suomalaisiin koteihin kautta vuoden. Suosituin väriyhdistelmä kuulemma on valkoiset kaapistot, hieman lämpöä jostain puuelementistä, kuten tasosta ja sitten hieman mustaa rytmittämään kokonaisuutta. Mustat hanat ovat todella suosittuja ja Hannan mukaan jo melkein uusi normaali. Ajatonta ja toimivaa.

Keittiötrendit 2021
Valkoista, lämpöä puuelementeistä ja ripaus mustaa rytmittämään.

Ihastelin myymälässä myös eleettömiä keittiön taustalevyjä. Maalattua alumiinilevyä saa tilattua haluamassaan värissä, jolloin keittiön ilme pysyy rauhallisena ja olohuonemaisempana. Ja alumiinilevyä helpompaa puhdistettavaa tuskin löytyy. Sen saa joko koko välitilan korkuisena tai matalampana.

Suomen suosituin keittiö

Sisustuslehdissä näkyy myös paljon marmoripintaisia tasoja. ”Käytännössä kaikki marmorilta näyttävät tasot ovat Suomessa kvartsipuristetta. Marmori on liian huokoista suomalaiseen makuun: se imee itseensä kaiken, eikä tarttunutta väriä saa irti”, Hanna kertoo. Kvartsitasoja saa monessa värissä ja monella kuviolla, se on kestävä ja helppohoitoinen. ”Graniitti- ja muita luonnonkivitasoja ei mene myöskään enää käytännössä ollenkaan.”

Tyylikkään yksinkertainen Kuru

Pääsin stailaamaan yhden keittiöistä ja siellä oli esillä kotimaisen Stalan ruostumattomasta teräksestä tehty tiskipöytä, jossa lavuaari oli integroitu tasoon. Koko taso ja lavuaari siis ovat yhtä yhtenäistä teräspintaa. Tätä ratkaisua saa tilattua Ideal Keittiöiltä kolmeen metriin asti mittatilauksena, jossa lavuaarin paikan ja mitat voi itse päättää.

Ideal keittiöt

Keittiöovien nimi tässä keittiössä on Kuru  ja saarekkeen kansi on tehty betonijäljitelmälaminaatista. Molemmat näyttävät mukavan eläväpintaisilta ja ovat silti helppoja pitää puhtaana. Pidin myös lattiasta kattoon valkoisella kaakeloidusta taustaseinästä, se on hauska, yhtenäinen kontrasti tummille kaapistoille ja pehmensi maskuliinista kokonaisuutta kivasti. Kiva idea siis, jos päätyy muuten tummaan keittiöön.

Miia Suvi Ideal keittiöt

Tällaisen simppelin keittiön ihanuus piilee juuri siinä, että siitä saa muutamalla sisustustavaralla oman näköisen. Minä pidän aika minimalistisesta meiningistä ja tyhjistä tasoista. Se olisi tässä keittiössä mahdollista, sillä kaappitilaa oli runsaasti ja integroidut kodinkoneet eivät riko tasaisia kaappipintoja. Jopa liesituuletin on integroitu kaappiin.

Ideal keittiöt

Sama linja läpi asunnon

Hanna kannustaa soveltamaan asunnon kaappivalinnoissa: kestäviä keittiön kaapinovia ja runkoja voi käyttää läpi asunnon, jolloin ilme pysyy yhtenäisenä. Rungoista voi koota myös kalusteita kodin muihin tiloihin, vaikkapa senkin.

Myymälässä senkki oli vielä kiinnitetty seinään, jolloin ilme pysyi erityisen keveänä ja modernina. Itse voisin kuvitella tuollaisen kaapin olohuoneen lisäksi vaikkapa eteiseen tai kampauspöydäksi jonnekin muuhun tilaan.

Senkki keittiön kaapeista Ideal Keittiöt

Ja mikä estää vaikka sitten leikittelemästä väreillä vaikkapa kodinhoitohuoneen tai makuuhuoneen kaapinovissa! Myymälässä esillä ollut haalean vaaleanpunainen kaapinovirivistö näytti todella kauniilta ja raikkaalta. Myös tasomateriaaleja voi käyttää läpi asunnon esimerkiksi sisäänrakennettujen hyllyjen tekemiseen.

Idealin kaappi- ja tasovalikoimasta löytyy valinnanvaraa käytännöllisen, kestävän ja kauniin kokonaisuuden suunnitteluun juuri omassa tyylissä. Ideal Keittiöden kaappeja on tuhansissa ja tuhansissa kodeissa.

Yritys muuten syntyi vuonna 2014, kun neljä suomalaista keittiövalmistajaa, Keittiö.net, Keittiöpiste, Keittiöjätti ja Karelia-keittiöt, yhdistyi. Pari näistä oli tuttuja itsellekin entuudestaan. Idealilla on siis on takanaan pitkä kokemus keittiökalusteiden suunnittelusta ja valmistamisesta ja keittiön toimivuudelle on jopa huima 25 vuoden toimivuustakuu!

Ideal keittiöt Kuru kaapinovet

Toiminnallisuus on uusi musta

Trendinä on, että jopa aivan pieniin keittiöihin tahdotaan täysi kodinkonevarustus. Nykyään se onkin mahdollista: kodinkoneita saa integroitavina, pienempinä versioina ja monitoimisina (esim. uuni, jossa on mikrotoiminto).

Kodinkoneissa- ja laitteissa kehitys on muutenkin huimaa. Tiskikoneita pystyy ohjaamaan kännykällä, uuniin pystyy katsomaan paiston aikana puhelimen kameran kautta ja hanoissakin on integroituna suihkupäitä, joilla altaan pystyy huuhtelemalla helposti yhdellä kiepautuksella.

Ideal keittiöt keittiön monitoimihana

Omalla toivelistalla on nykyisen astianpesukoneen hajottua kone, jonka alatason saa nostettua korkeammalle täyttöä ergonomisempaa täyttöä varten. Myös uunit ovat kehittyneet ja nyt saa jo valita mieleisensä kokoisen uuni-mikro -yhdistelmän, aiemmin näitä oli tosi harvalla valmistajalla. Taas yksi tilaasäästävä idea kompaktiin keittiöön.

Greige keittiö Ideal keittiöt
AEG:n liedessä on sisäänrakennettu liesituuletin

Suosikkini kodinkoneuutuuksista on silti liesi, johon on integroitu liesituuletin. Siis miten kätevä, kaunis ja käytännöllinen ratkaisu! Liesituuletin ei vie tilaa lieden yläpuolella eikä  myöskään vaadi siihen kaapistoa tai jotain ripustettava laitetta.

Myymälässä esillä ollut AEG:n malli näytti myös todella helpolta puhdistettavalta: lian ja rasvan keräävän ritilän pystyi nostamaan suoraan tiskikoneeseen ilman sen kummempaa irrotustekniikkaa. Ja se oli vielä sen kokoinen, että koneeseen mahtuu muutakin sillä kerralla.

Eleettömyys vetoaa suomalaisiin

Hanna kertoi, että suomalaiset keittiöt ovat yhä minimalistisempia. Yhtenäistä ilmettä haetaan esimerkiksi korvaamalla laatikostot kaapilla, jonka sisältä aukeaa useampi laatikko-elementti. Näin kaikki alakaapit saa näyttämään yhtenäisiltä toiminnallisuudesta tinkimättä.

Ideal keittiöt

Kätevyyttä lisäävät myös erilaiset kaapinovien aukaisumekanismit: jos tilaa sivulle aukeavalle kaapinovelle ei ole, saa korkeampaankin kaappiin ylöspäin taittuvan tai nousevan oven. Näppärää!

Ideal keittiöt keittiönkaaappiYlöspäin aukenevat kaapinovi haitariovi

Myös remontoija on otettu huomioon Ideal Keittiöiden tuotteissa. Remontoijaa helpottaa keittiökaappien rungon kokoamispatentti, jolla lähes kaikki Ideal Keittiöiden kaapit kootaan. Kokoamiseen ei tarvitse työkaluja eikä erillisiä ruuveja tai liimoja, rungot vaan ”taitellaan” kasaan. Säästää aikaa ja lopputulos on mittatarkempi kuin perinteisillä kokoamistavoilla.

Kaikki muutkin kodin kaappi- ja tilanjakajaratkaisut

Yksi nouseva trendi on myös läpi kodin kuljetettavat, yhtenäiset kaapit. Eli samat kaapinrungot ja/tai värimaailma makuuhuoneessa, keittiössä ja jopa kylppärissä.

Ideal Keittiöiltä saa keittiön ja kaikki kodin säilytysratkaisut halutessaan täysin avaimet käteen -palveluna. Suunnittelu, kodinkoneet, hanat, kaapit ja rungot, kaappien sisusteet (korit, hyllyt, lokerikot…) ovenkahvat, keittiöiden taustalevyt ja luotettava asennuspalvelu.

Ideal keittiöt märkätilakalusteet

Minulle tuli kuitenkin yllätyksenä, että Idealilta voi tilata kiintokalusteet myös kylpyhuoneeseen. Taas kerran, samat rungot käyvät märkätiloihinkin ja vedinvalikoimasta löytyy kyllä suosikki makuun kuin makuun.

Lisäksi myymälässä oli esillä useita erilaisia väliovi- ja liukuoviratkaisuja. Tilanjakajia saa metallirungoilla tai puisina. Metallirunkoihin voi myös valita lasia tai huurrettua lasia, jolloin valo pääsee virtaamaan läpi asunnon, vaikka tila olisikin jaettu.

Metallinen tilanjakaja liukuovi Ideal keittiöt

Nyt Ideal Keittiöiltä 5 % alennusta varastotuotteista!

Ja se alekoodi! Se on ”IDEALSOMEALE”, jolla saa 5 % lisäalennuksen ajanvarauksen yhteydessä ostoksestaan (koskee varastotuotteita). Sitten vaan varailemaan aikaa suunnittelupalveluun!

_______________

Seuraa Vuodenaitia myös Instassa tai Facebookissa tai lukaise edellinen postaus

koti sisustus oma-elama trendit
Kommentit (2)
 1. Kamalat nuo värit, tummanharmaata, laitoskeittiötä, missä on kodikkuus ja tyylitaju? Eihän tuollaiset sovi alkuunkaan ihmisasuntoihin vaan joihinkin parakkeihin. Varsinkun tuo kulmikkuus ja äärimmäisen synkät värit ovat ahdistavia. Tuollainen ei voi olla pitkäaikainen ilmiö, kyllä tuota vielä kauhistellaan muutaman vuoden päästä kaikkien voimin miten kamalan näköisiä ne ennen teki.

 2. Kasvata itsesi onnelliseksi - Vuodenaitikasvata itsesi onnelliseksi
  24.3.2021, 18:14

  […] Seuraa Vuodenaitia myös Instassa tai Facebookissa tai lukaise edellinen postaus […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *