Miten maskit desinfioidaan helposti?

Tehokas ja helppo tapa desinfioida maskit

Pyykkipäivä on jokapäivä. Viisihenkisessä perheessä pyykkiä tulee aivan älyttömät määrät. Juuri, kun kuvittelen, että homma on jotenkin hanskassa, tuo joku nurkistaan kuukauden pyykit ja pyykkikorit ovat ääriään myöten täynnä. Ja nyt sitten pitää vielä desinfioida maskeja. Huuh. Ei todellakaan olisi aikaa pyörittää erillisiä koneellisia, joissa pestään pelkkiä maskeja. Miten maskit desinfioidaan, helposti?  Yksi vaihtoehtohan olisi pestä normipyykin joukossa liat ja sitten desinfioida keittämällä. Mut mulla ei oikein ole siihen aikaa. Miten muuten maskit sitten voi puhdistaa tehokkaasti?

Miten maskit saa desinfioitua?

Helpotusta pyykkituskaan

Olen yrittänyt helpottaa pyykkäystä tekemällä meille kunnon lajittelupisteen, jossa on omat paikkansa paitsi mustille ja valkoisille, myös villavaatteille, hienopesulle ja kaikenmaailman räteille ja pyyhkeille, joita likaantuu jatkuvalla syötöllä. Nuo rätit ovat salakavalia, koska usein ne tuodaan kosteina pyykkikoriin. Jos ne unohtuvat sinne hautumaan, niin homehtuvat tosi nopeasti ja pilaavat kaiken muunkin pyykin ympäriltään.

Näitä pesenkin lähes joka päivä ja kun meillä on kuivaava pesukone, saan ne samalla myös kuivattua. Kuivausohjelma on tosi kuuma (monessa koneessa sitä voi säätää, meidän ei) ja tuntuu vievän vähätkin hajut pois myös räteistä. Rätit pesen aina 90 asteessa puuvillalle tarkoitetulla pitkällä ohjelmalla ja samaan koneeseen menevät myös koko perheen maskit, jotka saavat myös kuivauskäsittelyn. Siinäpä siis ensimmäinen vinkki, miten maskit desinfioidaan helposti.

Miten maskit desinfioidaan helposti?

Kuuma rumpukuivaus on hyvä lisä + pesupussiniksi

Samalla siis puhdistuvat myös meidän perheen hengityssuojat. Kuivaus on niillekin ihan hyvä lisäkuumennusdesinfiointi: kone junnaa pyykkiä kuivaten yli puolitoista tuntia.

Ja samalla toinenkin vinkki maskien pesuun: olen ostanut jokaiselle oman, ison pesupussin, johon keräävät likaiset maskit. Ilmavat pesupussit sitten heitetään sellaisinaan koneeseen. Näin maskit eivät mene sekaisin ja jokainen saa aina omansa takaisin. Koska oikeasti en erota, mikä kenenkin. Suurin osa pestävistä maskeista on Rave:a:lta ja ovat kyllä ihan mun suosikit (kuva maskista jutun lopussa ja täältä voi lukea maskeista lisää).

Desinfioi maskit helpostiMaskien desinfiointi mikrossa

Ja muuten tiesitkö, että maskit voi desinfioida myös mikrossa JOS niissä ei ole metalli- tai muoviosia (kuminauha on muovia)? Tämä kuitenkin vaatii maskilta tiettyjä ominaisuuksia ja eihän tälläkään siitä pääse eroon, että maskit on ensin pestävä pyykkikoneessa. Nimittäin, täyspuuvillaiset maskit voi pestä normaalisti pyykkikoneessa muun pyykin joukossa ja desinfioida sitten mikrossa 2 minuutin ajan. Tsekkaa, että myös maskeissa käytetty lanka on puuvillaa tai testaa, että lanka ei kärähdä mikrossa yhdellä maskilla. Tällaisia kuminauhattomia maskeja myyvät usein ompelimot ja muut pienemmät käsityöalan yrittäjät. Ja varmin keino saada tällainen maski, on ommella se itse!

Miten maskit desinfioidaan helposti?

Miten maskit desinfioidaan? Mahdollisimman helposti, kiitos. Tällaisilla desinfioinneilla meillä mennään. Hyvin ovat maskit tähän asti pysyneet raikkaina.

Kommentit (1)
  1. Tyttö vai poika? – Vuodenaiti | Lily
    29.1.2021, 08:26

    […] Seuraa Vuodenaitia myös Instassa tai Facebookissa tai lukaise edellinen postaus […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *