Pieniä oivalluksia

Siis olenko jo tänään kehunut, miten upea lapsi mulla on? (50 % varmaan lopetti lukemisen tähän 😂) mut hän on niin viihdyttävä JA mä olen nykyään just se äiti, joka vaan puhuisi lapsestaan, enpä ois uskonut. Siinäpä disclaimerit ja tässä muutamia ajankohtaisia Pikkuihmisen pieniä oivalluksia.

 

Pikkuihmisen pieniä oivalluksia

Lähes kaikki lapsen lauseet alkaa nykyään sanalla mio tai mine (tarkoittaa siis minä). Mio osaa, mio ottaa, mio itee. Hän tahtoo tehdä itse ja osaa mm. jo pukea itse talvihaalarinsa ja laittaa pipon päähän. Myös muu pukeminen sujuu hienosti, vaikka kengät menevät lähes poikkeuksetta vääriin jalkoihin.

Hän on myös aikamoinen vinkula. Yhtenä päivänä koitti kovasti selittää mulle jotain ja en vaan tajunnut. Sit kun minuutin jankkaamisen jälkeen mulla vihdoin sytytti, niin hän sanoi naama loistavana ”A-HAA!”. Repesin täysin.

Hän on myöskin tosi sisukas, mikä on mahtavaa. Jos kerran sanotaan, että no eipä nyt onnistu, niin hän alkaa inttää ”kokeillaan!” ja yleensä inttää niin kauan, että luovutan. Olenko huono äiti? 😬

Äiti ja tytär

Viime päivien parhautta on ollut myös kaikenlainen tekeminen kädet lanteilla: hississä, jossa on joku vieras ihminen Pikkuihminen seisoo kädet lanteilla ja selittää tärkeänä jotain omalla kielellään koko matkan jotain. Kun etsitään kadonnutta villasukkaa, on hän paikalla seisoskelemassa kädet lanteilla työnjohdon ominaisuudessa ja saattaa todeta laskevalla äänenpainolla vähän pettyneenä että ”hmh-hmh”. Niin mainiota!

Ihan huvittavinta on kuitenkin reaktio, kun jotain tippuu tai kolisee. Silloin Pikkis huudahtaa aidosti huolissaan ”Voi. EI!” Jos häneltä itseltään taas tippuu (tai jos itse tahallaan tiputtaa) jotain, reaktio on ”Ei haittaa!” vaikka äitiä ehkä vähän haittaisikin siivota samoja spagetteja lattialta 10:nnen kerran ruokailun aikana.

Maailman ihanin, oivaltava Pikkuihminen
Löydätkö päivän ruokalistan kuvasta…

 

Ja tämä muuttuu koko ajan vaan viihdyttävämmäksi, kun hän mukeltaa enemmän ja enemmän omia juttujaan ja sanavarasto kasvaa. Siis miten ylpeä ja onnellinen lapsesta voi äiti ollakaan! Mitä teidän lapset juttelee? Onko muistakin tätä kielen ja tilannetajun kehitystä jotenkin äärimmäisen ihana seurata?

________________

Seuraa Vuodenaitia myös Instassa tai Facebookissa tai lukaise edellinen postaus

perhe vanhemmuus lapset oma-elama
Kommentit (1)
  1. Ihon kemikaalikuorman vähentäminen ja arvonta! – Vuodenaiti | Lily
    13.3.2021, 10:51

    […] Seuraa Vuodenaitia myös Instassa tai Facebookissa tai lukaise edellinen postaus […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *