Kiiltävät hiukset ja eroon ihon kutinasta suihkufiltterien avulla

Kuin uudet, kiiltävät hiukset.

Mulla on ollut melkein aina pitkät hiukset. Siitä lähtien kun aloin blondaamaan niitä yli 20 vuotta sitten, ne on kuitenkin ohentuneet ja menneet huonompaan kuntoon ja niistä on hävinnyt luonnollinen kiilto. Hanavesi muuttaa vaalennetut hiukseni (tällä hetkellä latvoissa, noin 1/4 hiuksista on vaalennusta) tosi nopeasti ensin kellertäviksi ja lopulta punertaviksi ja sehän johtuu ihan vedessä liuenneina olevista metalleista. Pari vuotta sitten hiuspohjaa alkoi myös kutittamaan kovasti ja siitä lähtien olen etsinyt syytä päänahan raapimistarpeeseen. Yleensäkin ihon atopia puhkesi kukkaan samoihin aikoihin parisen vuotta sitten. Jos en rasvaa, raavin. Ja hiuspohjaa ei oikein voi rasvata. Puolitoistavuotias lapsemme on myös atoopikko ja nyt talven tullen rasvaamisesta ei tule loppua. Ja silti tyttö raapii ihonsa rikki jostain kohti aikalailla joka päivä. Miten saisin taas kiiltävät hiukset ja pääsisimme eroon hiuspohjan ja ihon kutinoista?

Eroon kutinasta suihkufiltterin avulla

Miten saisin kotisuihkusta tulemaan mökkivettä?

Miten tämä kaikki liittyy kuvan suihkuun? No siten, että mökillä järvivedellä pestessä ei kutita. Hiukset myös jäävät mökillä pehmeämmiksi ja aloin miettimään, että jokin kaupungin vesijohtovedessä ärsyttää.

Sitten siskoni alkoi puhumaan näkemästään suihkusuodattimesta ja siitä se sitten lähti: aloin tutkimaan asiaa. Varovaiseen tapaani ajattelin, että jos löytäisin hyvän kuuloisen suihkufiltterin, siitä tuskin olisi meille ainakaan mitään haittaa. Odotukset eivät olleet mitenkään erityisen korkealla, sen verran monien rasvojen kanssa olen lätrännyt ja kokeillut hirmu monia shampoita ja hiushoitotuotteita yrityksenä vähentää hiuspohjan kutinaa. Ja lapsen kuivaihoisuudenkin olen vain oppinut hyväksymään: talvella rasvataan kolme kertaa päivässä.

Tutustuin tarjontaan ja suomalainen Aqva vaikutti monipuolisimmalta vaihtoehdolta. Ja kun minulle tarjoutui tilaisuus testata heidän tuotteitaan, tartuin siihen oitis. Sain testiin* suihkupään ja erillisen filtterin, joista toinen asennetaan suihkuletkun hanan puolelle ja toinen letkun toiseen päähän, suihkupään tilalle.

atooppisen ihon pelastus: suihkufiltteri

Suihkupää suodattaa epäpuhtauksia ja klooria

Testasin ensin pelkkää suihkupäätä, joka suodattaa vedestä epäpuhtauksia kuten mikromuovia, vesijohtoverkostosta irronnutta metallia sekä hormoni- ja lääkejäämiä ja lisäksi myös klooria. Klooria vesijohtoveteen lisätään vähentämään bakteeriston kasvua ja useaa tuo kloori ärsyttää sekä iholla että hengitettynä jo pienissäkin määrin.

Suihkufiltterillä eroon kutinasta
Suihkupään asennus.

Helppo asennus

Suihkupään asennus oli yksinkertaista: kiersin vain vanhan irti ja Aqva-suihkupään siihen tilalle. Uusi suihkupää sopii myös nykyiseen seinäpidikkeeseen eli mitään muuta ei tarvinnut vaihtaa.

Vesisuihku on Aqvassa pehmeämpi kuin meidän aiemman suihkun. Tuo vanha suihkupää oli myös vettä säästävä kuten tämä Aqvankin, mutta sen alla suihkutellessa vesi tuntuu iholla pistelevänä verrattuna Aqvan suihkupäähän. Vesituntuma on Aqvassa pehmeämpi ja tuntuu iholla kevyemmältä. Muuten itse suihkussakäynti nyt ei tästä suihkupäästä muuttunut.

Paitsi.

Heippa hilseilevä iho, hello kiiltävät hiukset!

…Paitsi, kun tulin suihkusta, olin kuivannut itseni ja kosketin kasvojani: iho ei tuntunutkaan paperisen ohuelta ja kireältä kuten aiemmin! Ei ollut sitä fiilistä, että pakko saada äkkiä rasvaa, vaan iho tuntui pehmeämmältä ja luonnollisemmalta. Niin oudolta, että koskettelin pehmeitä poskiani peilin edessä, kun tuntuivat niin oudolta (kunnes tajusin, että tunnetta oudompaa on kosketella poskiaan peilin edessä, haha). Myös hiukset tuntuivat ihanan pehmeiltä. Voiko tässä oikeasti olla näin suuri ero ensisuihkuttelun jälkeen?

Voi siinä. Mutta paremmaksi vain muuttui.

MItä hyötyä suihkufiltteristä on?

Testailin aluksi pelkkää suihkupäätä jo parin pesukerran jälkeen hiukset alkoivat myös näyttää kiiltävimmiltä ja terveemmiltä. Nyt reilun kuukauden käytön jälkeen minun ei enää hiustenpesun ja kuivauksen jälkeen välttämättä tarvitse suoristaa niitä. Ja näin sanoo nainen, joka on suoristanut hiuksensa joka pesukerran jälkeen noin 15 vuotta, koska muuten näyttää mielestään Rölliltä (hiukset menevät jotenkin karvaisen näköisiksi ja oudon melkein-kiharoiksi silti olematta yhtään kivan näköiset kiharaiset ja joo, curly girl -jutut ei auta). Aikamoinen ero siis. Ja olen käyttänyt koko testin ajan samoja hiustuotteita kuin ennen testauksen aloittamista. Filtterin avulla minulla on taas kiiltävät hiukset.

Kiiltävät hiukset suihkufiltterin avulla

Lisäfiltterillä vielä parempi suodatusteho

Viimeisen viikon ajan olen lisännyt suihkupään lisäksi käyttöön myös suihkuletkun toiseen päähän laitettavan suihkusuodattimen, joka kiinnitetään suoraan hanaan. Asennus oli yhtä yksinkertainen kuin suihkupäänkin: kiersin vain yksikön paikoilleen ja suihkuletkun sen toiseen päähän.

Tämä filtteri myös pehmentää veden. Vesijohtoveden pH-arvoa on muutettu siksi, että se syövyttäisi vesijohtoverkostoa mahdollisimman vähän. Tyypillinen pH-arvo kaupungeissa on 8-8,5. Tässä suodattimessa on C-vitamiinia, joka laskee veden pH-arvoa 2-3 yksikköä takaisin iholle ystävällisimpiin lukemiin, optimaalinen arvo iholle on 4,7 – 5,5.

Tässä suodatinyksikössä suodatus tapahtuu eri tavalla, ja se onkin hyvä lisä suihkupään suodatustehoon. Molempia voi toki käyttää myös erikseen, sillä ne suodattavat hieman eri tavoilla. Suihkusuodatinta suositellaan esimerkiksi kovalle, kalkkiselle vedelle, kun taas suihkupää vähentää vedestä tehokkaammin bakteereja, hiivoja, homeita, ruostetta ja muita kiintoaineita, kuten putkistosta irtoavia, hapettuneita metalleja. Parhaan tehon saa näiden kahden yhdistelmällä.

Tämä suoraan hanaan asennettava suodatin toimii 5-vaiheisesti:

1. vaiheessa vedestä suodattuvat suuret putkistosta irtoavat roskat ja sakat.
2. vaiheessa adsorptiosuodattimen aktiivihiili sitoo itseensä veden epäpuhtauksia.
3. vaiheen hapetus-pelkistysreaktio neutralisoi veden epäpuhtauksia.
4. vaiheessa kalsiumsulfaatti vähentää kalkin mahdollisia haittavaikutuksia.
5. vaiheessa suodattimen sisällä oleva c-vitamiinipatruuna erittää askorbiinihappoa, joka laskee veden pH-arvoa lähemmäksi ihon luonnollista pH-arvoa.

Suihkufiltterillä kutina kuriin

Hiusten pesukerrat vähentyneet

Suihkufilttereiden ansiosta olen pystynyt vähentämään hiusten pesukerrat kahteen viikossa. Aiemmin oli ihan pakko pestä ainakin kolmesti, koska raavin hiuspohjaa ja se sai hiukset likaisen näköisiksi parissa päivässä. Ihoakaan ei tarvitse rasvailla samaa tahtia kuin aiemmin: suihkusta tullessani ei tarvitse saman tien juosta iho pinkeänä rasvapurkille.

Miten päänahan kutinan saa loppumaan ja kiiltävät hiukset takaisin?

Helpotusta myös lapsen atopiaan

Ainoa ongelma tässä nyt on se, että meillä on kerran viikossa saunavuoro taloyhtiön saunassa ja siellä ei suihkuissa ole filttereitä. Ensimmäisellä saunavuorolla filtterin kotiin  asennuksen jälkeen  en edes ajatellut asiaa sen kummemmin. Saunan jälkeen vaan raavin käsivarsiani vuorokauden ennen kuin tajusin, että hetkinen, taas kutittaa.

Viime viikolla taas Pikkuihminen (perheemme voimakkaammin varsinkin talviaikaan reagoiva atoopikko) raapi itsensä verille vuorokauden kuluessa filtterittömästä saunakeikasta. Eli paluuta ei enää ole. Tahdon kiiltävät hiukset ja kutisemattoman ihon ja siksi suihkufiltterit tulivat jäädäkseen.

Nyt ollaan sitten siinä pisteessä, että seuraavan kerran vien suihkusuodattimeni myös taloyhtiön saunaan. Harkitsen myös hanafiltterin lisäämistä wc:n ja/tai keittiön hanoihin.

Kutiseva iho - ei enää! Suihkufiltteri auttaa.

Seuraava askel: juomavesifiltteri

Aqvan sivuilta pystyt vertailemaan näiden filttereiden eroja ja päättämään, mikä tai mitkä olisivat juuri sinulle parhaat. Myös Aqvan asiakaspalvelu on tosi osaavaa, eli laita sinne viestiä tai soita, jos jokin mietityttää. Lämmin suositus täältä!

Aqvalla on valikoimissa myös  eli monenlaisia juomavedelle tarkoitettuja hanaveden suodattimia. Koska nyt mietin, että jos hanavesi on iholleni ulkoisesti näin rankkaa, niin mitä se tekee sitten sisäisesti nautittuna? Taidan hankkia meille joululahjaksi ainakin filtterikannun.

Hei ja nyt Aqvan sivuilla on meneillään tarjouskampanja, jossa nämäkin tuotteet ovat alessa! Lisäksi yli 20 euron arvoiset ostokset lähetetään kotiin ilmaiseksi. Ja huomio mökkeilijät: tarjouksessa on myös kaivoveden ja porakaivon vesianalyysit!

*tuotteet saatu

Kiiltävät hiukset!

_________________

Seuraa Vuodenaitia myös Instassa tai Facebookissa

tai lukaise edellinen postaus

hyvinvointi hiukset ostokset hyva-olo
Kommentit (3)
  1. Täällä toinen suihkufiltterien puolestapuhuja! Kampaajakin ensin naureskeli suunnitelmilleni, mutta seuraavalla käynnillä kysyi ihan vilpittömästi, että mihin hopeashampooseen olen vaihtanut kun hiukset eivät enää kellerrä. Enpäs ollut käyttänyt hopeatuotteita yhtään, vaan pelkkä suodatin piti värin kuosissa. Hiusten raidoitusvälinkin sai siis tuplata kun ei tarvitse enää lähteä taittamaan keltaista pehkoa kampaajalle asti.

    Täytyy kokeilla myös Aqvaa jos toimittavat Suomen rajojen ulkopuolelle. Täällä se vesi vasta muuten kovaa ja kloorattua onkin.

    1. Joo, veden laatu vaihtelee alueittain ihan hulluna. Riippuu varmaan myös vesiputkien kunnosta, mitä kaikkea sieltä valuu suihkuveden mukana. Ostin just itselle hanavesifiltterin. Odotan kovasti, että saan sen käyttöön.

      1. Kerro sit, oliko hyvä!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *