Roger Lassarat- Pouilly-Fuissé

image.jpg

 

Sain lahjaksi eräältä tutulta Roger Lassaratin vuoden 2007 Pouilly-Fuissén. Kerrottakoon heti alkuun,  että hän halusi luopua kyseisestä itse aikanaan työmatkaltaan Suomeen tuomasta viinistä minun ja blogini hyväksi. Kiitokset tästä kunniasta!

Nautimme kyseisen viinin isännän kanssa eräänä lauantaina ruokaviininä. Tarjolla meillä oli avokadorisottoa ja kampasimpukoita. Risotto eri variaatioina on yksi meidän perheen vakiolisukkeista, joten pitihän tätä ohjetta kokeilla. Ohje on siis Glorian ruoka & viini-lehdestä (4/2014). Kampasimpukat isäntä paistoi pannulla konjakin kanssa, voidaan suositella lämpimästi!

image.jpg

Sitten itse päivän tähteen Pouilly-Fuissé oli oikein mukavassa nautintaiässä, ja oli kehittynyt mukavasti. Viini oli melko tuhti yksilö, mutta ei kuitenkaan makuuni liian. Viinissä oli voimakas viinimäisyys, jos niin voi sanoa, tuoksussa ja maussa oli kuivattujen hedelmien aromeja. Viini oli tasapainoinen ja varmasti kehittynyt vuosien varrella paljon.

Moni varmaan miettii mikä ihmeen Pouilly-Fuissé, tässä siis lyhyt selitys. Pouilly-Fuissé kuuluu Maconnnaisin AOC-luokituksen omaavaan alueeseen Ranskan Bourgognessa. Pouilly-Fuissén valmistuksessa käytetään rypäleenä vain Chardonnayta. Johnssonin & Robinsonin Suuressa viinikirjassa aluetta kuivaillaan pieneksi poikkeuksellisia valkoviinejä tuottavaksi valkoviinialueeksi. Chardonnay viihtyy hyvin sen emäksisessä savimaassa. Heidän mukaansa paras Pouilly-Fuissé on erittäin voimakasta ja saavuttaa ajan myötä rehevän täyteläisyyden, kirjan mukaan vain muutama alueen pienviljelijä osaa valmistaa tällaisia viinejä. Meidän maistamamme yksilö todennäköisesti kuului tähän hyvään kategoriaan. Kirjan kartan mukaan Roger Lassaratin tila on ihan alueen pohjoisosassa Vergissonin kylässä.

Koti Ruoka ja juoma