Herkkuja rakkaalle
Vietimme tässä vähän aikaa sitten isännän synttäreitä erilaisten herkkujen merkeissä. Kävimme dinnerillä Emossa, josta pidimme kovasti jo Taste-of-Helsingissä ja odotukset illan suhteen olivatkin korkealla. Emossa on juuri meneillään sadonkorjuuviikot ja tarjolla onkin paljon kasvisten ympärille rakennettuja annoksia. Ja täytyy todeta että olimme kaikin puolin tyytyväisiä vierailuumme. Emo mainostaa myös kyljessään olevaa viinibaaria, mutta valikoiman suhteen baarin tarjonta oli hieman pettymys, koska laseittain tarjolla oli lähestulkoon vain samat tuotteet kun itse ravintolassakin. Jotenkin olisi toivonut että baarin puolella olisi ollut lisää lasivalikoimaa ja mahdollisesti joitain erikoisuuksia.
Toki synttäreihin kuuluu myös kakku ja sankarin toiveesta suklainen sellainen. Oli muuten pikkasen vaikea löytää kuumuudenkestävää elmukelmua (jolla oli tarkoitus vuorata irtopohjallinen kakkuvuoka), joten päädyin ostamaan kinkun ympärille tarkoitettua foliopaperia, näytti sekin pitävän vesihauteen veden ulkopuolella. Suklaisen kakun kanssa nautimme Pierrots jälkiruokaviiniä, jonka ostimme Aostan matkaltamme muutama vuosi sitten. Pierrots valmistetaan hieman raakana kerätyistä rypäleistä, joiden annetaan kuivua rauhassa. Viini on syvän tummanpunainen, eikä mitenkään kovin makea, mutta sopi mukavasti kakun kanssa. Viininviljeliä kertoi nimenneensä kyseisen viinin poikansa mukaan. Aostan viinilaakso on Ranskan rajan lähellä, Italian alpeilla ja näin helposti yhdistettävissä vaikka laskettelureissuun. Paikka on myös siitä harvinainen, että se on yksi harvoista paikoista Euroopassa, johon viinikirva ei aikanaan iskenyt.
Tämän viinin nautimme: Da Feudo di San Maurizio- Pierrots