Kuplien täyteistä Wappua kaikille!
Itse vietän tämän Wapun työn merkeissä Jenkeissä, mutta sisäinen teekkarini suosittelee kaikille, joilla on mahdollisuus, korkkaamaan samppanjan työnjuhlan kunniaksi. Niin kuin näkyy neiti K:n kanssa otimme pienen varaslähdön Wappuun munkkien ja siman suhteen viime perjantain virkkuukerhossamme, toinen teemamme oli kevään kunniaksi parsa ja mikäs muukaan kun Riesling sen seuraksi. Parsakeitto on tehty uusimman Viini-lehden ohjeella. Eli vaaleat kuoritut ja pilkotut parsat (500g) keitetään (1,5dl valkoviinissä ja 5dl vedessä) yhden pilkotun perunan, ja kolmen voissa kuullotetun saloottisipulin kanssa. Keittoaika on ohjeen mukaan 20min mutta hieman pidempään sai kyllä keittää. Keittämisen jälkeen ainekset muussataan sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi ja sekaan lisätään 150g smetanaa. Tässä vaiheessa keitto maustetaan suolalla ja pippurilla. Keiton annetaan kiehahtaa ja päälle annostellaan, voissa paistetut parsan nuput, basilikaöljyä ja uunissa paahdettuja kinkun muruja (itse käytin bresaolaa). Tarkemman ohjeen tosiaan löytää uusimmasta Viini-lehdestä.
Nautittu Riesling: Forster Winzerverein EG, Dürkheimer Spielberg Riesling Kabinett Trocken BASF exclusive, eli tämä yksilö on saatu BASFin pukilta viime jouluna. Taisi olla viimeinen sellainen, nyt vaan sitten uutta joulua odotellessa.