Meidän viinivalinta Isyyspakkauksen kaalipiirakan kanssa
Meillä innostuttiin tekemään kaalipiirakkaa Isyyspakkauksen ohjeella. Viinivalinnassa meni tällä kertaa yhtä kauan kuin taikinan juuren tekemisessä ja kaalien pilkkomisessa. Lopulta yllättävä viinivalinta oli kuitenkin oiva. Päädyimme nauttimaan argentiinalaista AYNI viiniä. Jos onnistut saamaan tätä tai vastaavanlaista argentiinalaista viiniä käsiisi suosittelen sitä lämpimästi kaalipiirakan kanssa. Viini korosti mukavasti piirakan makeutta (siis todellakin lisäsin ohjeessa ollutta valinnaista siirappia) tässä auttoi myös viinin tuoksu, josta löysimme muun muassa viinimarjaa ja kirsikkaa. Vaikka viini oli punaista ja täten yllättävä valinta kaalipiirakalle ei se lähes tanniinittomana jyrännyt kasvisruokaa.Tosin miespuoleiset ruokailijat taisivat asetella ilmakuivattuja kinkkuviipaleita piirakan päälle, ja yhteistuumissa olimme sitä mieltä että tätä piirakkaa voisi kokeilla joskus niin että täytteeseen lisää hieman karitsan jauhelihaa.
Tätä nautimme: Chakana, AYNI, Malbec, 2011