Nimppariylläri

image.jpg

Tällä viikolla sain nauttia isännän loihtimasta nimppariylläristä. Aivan mielettömän hyvää vasikan sisäfilettä ja parsarisottoa! Isännän tekemä risotto on kyllä maailman parasta, vaikka vertailukohtana on useamman ravintolan tekemät risotot.  Viininä nautimme vuoden 2000 Clos Puy Arnaudia, perinteistä Bordeaux-blendiä. Kerrankin myös kaivettiin esille oikeat Bordeauxlasit, kokoa niissä riittää, yhteen menisi varmaan helposti puolikas pullo viiniä.

Bordeaux-blendillä tarkoitetaan Bordeauxin alueella tuotettua punaviiniä, joka on valmistettu pääosin Cabernet Sauvingnon rypäleestä. Muita viinissä käytettäviä rypäleitä ovat Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot ja Malbec. Joissain harvinaisissa tapauksissa rypäleenä on myös Carmenere.Chateau leima pullossa kertoo että rypäleet on kerätty yhdeltä palstalta, jossa on talo. Palstalla on oltava jonkin sortin talo (hökkelikin käy), jotta tämän merkinnän saa etikettiin laittaa. Bordeauxin viinit ovat myös nousseet erityssuosioon Kiinassa, mikä on nostanut viinien hintoja huomattavasti. Nämä viinit myös kaipaavat usein aikaa kehittyäkseen ja ollakseen lähestyttävämpiä, meidän viinimme oli löytö omasta kellarista ja vuosikertaa 2000. Viini oli oikein mukavasti lähestyttävässä iässä ja katosikin nopeasti pullosta.

Suhteet Ruoka ja juoma Ystävät ja perhe