Pjazza- italialainen ravintolavinkki Helsinkiin

Kävimme tutustumassa reilut kolme viikkoa sitten avattuun Pjazza-ravintolaan viime viikonloppuna. Olin varannut pöydän vaikka etukäteen ajattelin että tuskin sitä olisi tarvinnut varata, mutta kuinka väärässä olinkaan, paikka oli tupaten täynnä ja pöytävarauksesta huolimatta jouduimme odottelemaan tovin ennen kun pääsimme omaan pöytäämme. Ja palvelussa oli havaittavissa tiettyä alku kangertelua..

pj.JPG

Se miksi kirjoitan ravintolasta blogissani liittyy viineihin, yllätyimme viinilistan pullohinnoista, ja tällä kertaa positiivisesti, eli ne olivat mukavasti edullisempia kuin mihin olemme  Helsingin ravintoloissa tottuneet. Listalta löytyi hyvä kattaus myös ei italialaisia viinejä, päädyimme kuitenkin nauttimaan Valpolicella Ripassoa  2010. Valpolicella Ripasso valmistetaan perinteisesti  niin, että ensin viinin annetaan käydä normaalisti, käymisen jälkeen viini siirretään tynnyreihin, joissa on jäljellä Amarone viinin valmistuksessa syntynyt mäski. Tässä tynnyrissä käynnistyy toinen käyminen , Valpolicella Ripasso onkin vähän kuin Amaronen pikkusisko.  Viini meni erittäin hyvin valitsemiemme pitsan ja pastan kanssa.

pj2.JPG

 

Nettisivujen ja facebookin mukaan Pjazzassa on live jazzia tarjolla pari kertaa viikossa, ja sunnuntaisin tarjolla on brunssi live jazzilla höystettynä, saatamme hyvinkin poiketa sinne uudelleen jokin sunnuntai.

 

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.