Viinikellarin aarteita
Saimme ihania illallisvieraita kylään sunnuntaina ja se oli oiva syy nauttia kuvassa olevia viinikellarin aarteita. Karitsan ja ohraton kanssa isäntä oli kaivanut esille chileläisen jo tovin kellarissa viihtyneen vuoden 1997 Almavivan. Rypäleinä almavivassa on 72% Cabernet Sauvignonia, 23% Carmenrereä ja 5% Cabernet Francia. Ennen pullotustaan Almaviva on saanut kypsyä 16 kuukautta tuoreessa ranskalaisessa tammitynnyrissä. Vuosikerta 1997 oli vasta toinen kyseisen tilan tuottama vuosikerta. Isännän mukaan saan kiittää juuri tätä kyseistä viiniä siitä, että meiltä löytyy kellarista uuden maailman tuotteita. Kuulemma juuri tämä kyseinen viini sai aikanaan isännän kiinnostumaan uuden maailman tarjonnasta. Kiitos Almaviva! Tiramisun kanssa nautimme isännän joskus kauan aikaa sitten Italian reissulta mukanaan tuomaa Meliä. Icewinen ystävänä täytyy sanoa että useista vuosikerroista sekoitettu Mel olisi voinut olla minun makuuni makeampi, mutta näytti maistuvan erittäin hyvin muille. Tuoksu ja jopa maku olivat kuitenkin nimensä veroisia eli hunajaisia.
Sattumalta kuvassa näkyy myös Menun kätevä dekantteri. Tämä on juuri se kyseinen dekantteri, josta olen maininnut myös aikaisemmin täällä blogissa. Dekantterissa tulee mukana suutinosa, jonka avulla viini valuu omaa tahtiaan laitoja pitkin dekantteriin (Menun sivuilta lainattu kuva alla), saman osan avulla saa myös halutessaan viinin dekantoinnin jälkeen takaisin pulloon. Kätevää ja ainakin meillä tämä on ollut kiitettävästi käytössä.
Tänään ja huomenna on tiedossa viiniexpoilua, kippis!