Teatterin ihmeellinen maailma

 

6083c6f8-8e62-4349-9f60-d999d2f6b13e-1583-0000028b44ac01c8_0.jpeg

Perjantaina mietin, että mitä sitä illalla oikein tekisin. Kello oli lähemmäs puoli kuutta illalla kun sain päähäni, että mä haluun lähteä teatteriin. Menin Helsingin Kaupunginteatterin nettisivuille katsomaan mitä esityksiä heillä on ohjelmistossa tällä hetkellä. Päädyin Palkkamurhaajan painajainen näytelmään. Ostin lipun ja lähdin yksin kohti teatteria. Koska esitys alkoi klo19, en viitsinyt enää alkaa soittelemaan ystäviäni läpi jos joku olisi kiinnostunut lähtemään mukaan. 

Esitys oli hauska ja mukaansa tempaava farssi, jossa sai todellakin nauraa. Olen tykännyt todella paljon Helsingin kaupunginteatterin aiemmista    farssikomediosta eikä tämäkään esitys pettänyt odotuksia.

Näytelmä kertoi kahdesta miehestä, jotka asuvat vierekkäisissä hotellihuoneissa. Toinen on itsetuhoinen, vaimonsa jättämä nyhverö ja toinen on palkkamurhaaja. Palkkamurhaajan tehtävänä on tappaa vastapäisestä oikeustalosta poistuva todistaja. Työn esteenä on viereisessä huoneessa asuva valokuvaaja, joka on itsemurhan partaalla vaimonsa lähdettyä terapeuttinsa matkaan. Lisämausteensa tähän soppaan tuo myös hotellin henkilökunta, ex-vaimo, poliisi ja lääkäri.

Pääsin elokuussa tutustumaan Helsingin Kaupunginteatterin kulisseihin. Pääsin vierailemaan niin puvustamossa/ompelimossa kuin lavastuspuolella. Kulissikierros oli osa kaupunginteatterin avajaisviikolla järjestettyä ilmaisohjelmaan 50-vuotiaan vastaremontoidun teatteritalon kunniaksi. Valokuvia minulla ei tuosta visiitistä ole, sillä niitä ei saanut tekijänoikeus syistä ottaa.

Olen aina tiennyt, että teatteriesityksen tekeminen vaatii paljon suunnittelua ja rakentamista kaikilla osa-alueilla: lavastus, puvustus, ääni- ja valosuunnittelu. Kulissikierros avasi tätä asiaa vielä enemmän ja perjantaista teatteriesitystäkin osasi katsoa jollain tapaa ”uusin silmin”. 

Huomasin kaupunginteatteri nettisivuilta lippua ostaessani, että nyt myös syksyllä on mahdollisuus osallistua kulissikierroksille. Pieni miinus on se ettei tuo tunnin kestävä kierros ei ole ilmainen vaan sitä varten joutuu ostamaa lipun. Mikäli olet kulttuurin ja etenkin teatterin suurkuluttaja niin silloin suosittelen että käyt katsomassa mitä kulisseissa tapahtuu.

 

 

50B58FA4-6AFD-4601-B919-77DAC2A79241-1583-0000028B86CA5E25.jpeg

 

 

hyvinvointi hyva-olo suosittelen suosittelen
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *