Kun kahvinikin tarvitsee kahvia

Tovi vierähtänyt edellisestä kirjoituksesta ja tilanne myös muuttunutkin hieman täällä. Hieman kevyempiin aiheisiin nyt, koska tässä kaupungissa on paljon hyvääkin, vaikka edellinen postaus ei ehkä ollut omiaan tuomaan sitä esille. Kahvia olen täällä ainakin juonut ja paljon ja nyt jopa mietin, että pitäisikö yrittää lopettaa kahvinjuonti tai ainakin vähentää.

Tämä kaupunki on pullollaan mitä ihanempia kahviloita, joita löytyy joka kulmasta, sisäpihalta ja paikoista joista ei edes odottaisi niitä löytyvän. Ihmisillä on enemmän tapana käydä hakemassa take away-kahvi ja lähteä kävelylle ystävän kanssa kuin istua kotona keittämässä itse kahvinsa ja hörppimässä sen myös siellä. Itse tykkään nautiskella kahvin kotosalla, mutta Helsingissä oli kuitenkin tapana käydä lähes viikottain jossain kahvilassa istumassa ja taisinpa jollain kerralla unelmoida ulkomailla asumisesta. Kappas miten kävi. Luin myös jostain, että koti-ikävää helpottaa se jos asuinpaikastaan etsii kahvilan, joka tuo kodin tuntua ja turvallisuutta kun on paikka mihin voi aina mennä.

 

Dear Jervois 

img_8285.jpg

thumb_IMG_0979_1024.jpg

Dear Jervois on ehdottomasti yksi suosikeistani ja vain 500 metrin päässä tämän hetkistä kotiani. Täällä on tullut käytyä niin yksin kuin työnkin kautta aamupalalla ja tänne asti tullaan toiselta puolelta kaupunkia ja kahvila on myös kuuma sana julkkisten kesken. Täältä saat ehdottomasti kaupungin parhaat matcha-vohvelit, joita aina silloin tällöin annoin itseni luvan syödä ihan vain sillä verukeella, että matcha on päivän sana ja se on terveellistä (NOT!).

 

Melba

img_8173.jpg

Tässä ranskalaisvaikutteisessa kahvilassa muistan ottaneeni videopuhelun siskoni kanssa ja juuri tuon kahvikupillisen ääressä itkin, että täällä sitä nyt ollaan enkä muuta voi. Siinä syy tämän kahvilan listalle pääsyyn. Tunneside.

 

Major sprout

thumb_IMG_0488_1024.jpg

thumb_IMG_0493_1024.jpg

Kuten ehkä mainitsin jossain kirjoituksessa, että täällä puhutaan paljon ”dairy free”-tuotteista ja muutenkin terveellisyys on täällä huomattavasti enemmän tapetilla. Ruokapakettien kyljestä löytyy pitkä lista tuotteen erikoisuuksista ja mitä se ei sisällä. Useat kahvilat myös noudattavat näitä listoja ja yleensä kahviloiden tuotteetkin on otettu huomioon niin, että niitä voi syödä niin vegaanit kuin maidottomatkin tai muut erityisruokavalioiset. Myös ”superfood” on kova sana täällä ja tässä kyseisessä kahvilassa superruokaa on tarjolla muun muuassa tällaisena acai-kulhona, jota en alkuun meinannut uskaltaa syödä kun näytti liian kauniilta.  

 

Remedy

thumb_IMG_8797_1024.jpg

Tämä kahvila sykähdytti ja pysäytti heti ovelle päästyäni. Kahvila sijaitsee aivan ydinkeskustassa, mutta kun astuu sisään ei edes muista kaupungin sykettä. Kahvilan seinät on täynnä matkaoppaita ja kirjoja ja taustalla soi Led Zeppelin ja The Doors (ne jotka minut tuntee ei varmaan ihmettele syytä miksi viihdyn täällä!). Täällä kahvilassa tehdään myös ehkä maailman kauneimmat kahvit! Baristat selvästi osaa hommansa.

 

Cali Press

thumb_IMG_8800_1024.jpg

Jos Major sproutin kohdalla mainitsin superruoan ja terveellisyyden, tämä paikka on sitä potenssiin sata. Calipress tekee itse kylmäpuristetut mehutkin ja kuvassa myös yksi terveysmehushotti, joita myös useamman laatuista. Ja nuo smoothiebowlit myös liian hyviä! 

 

Winona forever

thumb_IMG_0019_1024.jpg

Täältä kuuleman mukaan saa yhdet kaupungit parhaimmat french toastit, mutta täytyy myöntää niitä en ole maistanut (ainakaan vielä kun tätä kirjoittelen). Tähän kahvilaan istahdin sattumalta, todeten sen olevan varmasti suosittu koska ihmisiä siellä oli ja paljon ja vielä sellaiseen aikaan, että kuvittelin saavanni istua rauhassa ja hiljaisuudessa. Harvemmin maistelen mitään leivonnaisia kahviloissa, mutta täällä otin juustokakun joka oli kyllä yksi parhaimmista syömistäni.

 

Le Chef

thumb_IMG_9983_1024.jpg

Kuten varmaan tiedätte jo, rakastan Pariisia ja siksi tämä kahvila pääsi listalleni. Tämä sijaitsee aivan Melba-kahvilaa vastapääätä ja ihan jo pelkästään komeiden tarjoilijoiden vuoksi tämä ansaitsee erityismainnin. Niin ja koska tämän bagelin jälkeen ei ole krapulasta tietoakaan, vaikka toiseksi jääkin seuraavan kahvilan bageleiden rinnalla.

 

Best Ugly Bagels

thumb_IMG_0348_1024.jpg

Tähän kahvilaan ei kannata esteetikon eksyä, odotettavissa ei nimittäin ole mitään silmiä hivelevän kaunista, mutta äärettömän hyvää kylläkin. Nimikin sen jo kertoo, että bageleista on kyse, ja mitä erikoisemmilla täytteillä ja yhdistelmillä. Täytynee sanoa, että nämä todella oli parhaita ja rumimpia bageleita mitä olen koskaan syönyt. Ehdottomasti käymisen arvoinen paikka jo ihan kokemuksenkin kannalta. Ulkona takkatulen ääreen voit jäädä lukemaan kirjaa tai jutella bageleista muiden asiakkaiden kanssa. Erkoisuutena se, että kahvilan työntekijät huutavat peräjälkeen tilauksesi ja jos osaat tilata oikean annoksen, saat kunnon aplodit ja hurraahuudot kaupan päälle.

 

– Muita mainitsemisen ja käymisen arvoisia kahviloita –

* The Shelf

* Little bird organics

* Butcher’s son

* Chuffed

* Dizengoff

 

P.S. En minä ihan vielä lopeta kahvin juontia, mutta vähentänyt olen kyllä! (10 pistettä ja papukaijamerkki siitä!) 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *