Ei niin lasta varten suunniteltu elämä

Asumme tällä hetkellä yksiössä Etu-Töölössä. Kun vauva syntyy, olemme asuneet tässä asunnossa kaksi vuotta. Tasaisin väliajoin joku aina kysyy, että meinataanko jatkaa asumista tässä. En oikein tiedä. Näillä näkymin kyllä, mutta oma asunto houkuttaisi. Oma asunto tarkottaisi tosin muuttoa kauas pois super kalliiden asuntojen äärestä. Yksi unelmani on hirsirunkoinen vuosisadan alun omakotitalo, joka rempattaisiin täysin uusiksi.

Mutta yksiömme on kuitenkin iso, 44 neliötä. Jos ison keittiömme tilalla olisi makuuhuone ja alkovin tilalla keittonurkkaus, tässä voisi asua ikuisesti. Asunto on yhtä aikaa kallis ja halpa. Halpa sijaintiin ja neliöihin nähden ja helvetin kallis jos ihan oikeasti mietitään, että maksetaan tästä lystistä joka kuukausi päälle 900 euroa. Sillä rahalla se hirsitalo olisi meidän oma jo kymmenessä vuodessa.

Meidän talossa on hissi, mutta hissiin ei mahdu rattaat. Meidän talossa on pyöräkellari, mutta se on täynnä pyöriä ja sieltäkin on useammat hankalat portaat ylös, ennen kuin pääsee sisäpihan ovelle. Tarvittaessa römistelen rattaiden kanssa kolmannesta kerroksesta alas. Kauppareissuilla on tarkoitus käyttää tosin kantoliinaa, Töölön pieniin marketteihin ei ole mitään järkeä ängetä vaunujen kanssa, kun niiden kapeilla käytävillä alkaa ahdistaa jo ilmankin koko käytävän täyttäviä vaunuja.

Ja entäs se meidän rakas auto, joka ostettiin lainan kanssa juuri ennen kuin tulin raskaaksi. Takapenkeillä ei ole turvavöitä. Möly auton sisällä on niin kova, että lapsi tarvitsee jotkut kuulosuojaimet. Auto sammuu yleensä aina valoissa, ja aina kun korjaat jotain, niin kaksi uutta asiaa menee rikki. Sellainen on meidän vuoden -79 Mini, oikein kunnon perheauto. Löydettiin siihen onneksi kattoteline, jonne saa kaikki matkatavarat köytettyä.

Mutta kaikkihan tämä on vain asenteesta kiinni. Kyllä sitä on ennen vanhaankin pärjätty 🙂

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *