DIY pestopasta

pestohernepasta

Pistää joskus hävettämään keittää spagettia ja sotkea mukaan kaupan Pirkka-pestoa. Siis hyväähän se on. Mutta itse tehty pesto on aika paljon parempaa ja kevyempää. Sekä helppoa tehdä. Ja tietysti välttää myös sen ”taaskaan en jaksanut tehdä mitään itse” -morkkiksen pitkän työpäivän päätteeksi ja saavuttaa säkenöivän olotilan omasta upeasta taitavauudesta!

Peruspestoon tarvitaan:

  • ruukullinen basilikaa
  • 40-60g pinjansiemeniä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • turaus sitruunamehua
  • hyvää parmesaania raastettuna
  • n. 0,5dl oliiviöljyä

Tänään käytin itse myös:

  • pappardelle -pastaa
  • pussillisen pakasteherneitä,vähempikin ehkä passaa

Ensin laitetaan muovikulhoono basilikanlehdet, pinjansiemenet, oliiviöljy ja valkosipulinkynsi. Sitten kaikki vaan soseutetaan. Yritän aina päästä hommasta sauvasekoittimella jos suinkin mahdollista (helppo tiski). Onneksi sauvasekoitin kyllä jauhaa pestonkin riittävästi, mutta hienoteräisimmillä laittaiella tai morttelilla lopputulos olisi varmasti vielä parempaa. Kun tahna on tasaista, sekoitetaan joukkoon vielä juustoraaste ja sitruunamehu. Tämä on sinänsä jo riittävä pestopastan tekoon, ja pohjan päälle voi modata vaikka mitä. Höyrystin pastan keittyessä lävikössä pussillisen sulaneita pakasteherneita valmiin pastan joukkoon – toimii ja tuo kasvikset annokseen.

 

pappardellepastaPeston kanssa sopii hyvin tietysti isopintaiset ohuet nauhapastat. Pappardelle tavan spagetin sijaan tuo annokseen arjen luksusta ;)

itsetehty pestoValmis pesto isoteräisellä laitteella jauhettuna.

pinjansiemeniä

Pinjansiemenet ei ole edullisimmasta päästä, mutta ainakin niitä löytyy kaupasta helposti.

– Niina

Tätä ateriaa puuhatessa jamitettiin Iggy Popin tahdossa, jau!

hyvinvointi liikunta ruoka-ja-juoma diy
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.