Vegaaniset bataattitoastit avokadolla
Ootko jo kuullut uudesta ruokatrendistä: bataattileivistä? Bataattileivissä (tai hienommin -toasteissa) leipänä toimii bataatti, just jetsulleen simmottis kun jo nimestäkin vois päätellä. Homma on helppo ja lopputulos hyvää. Ja mikä parasta, sopii monenlaisiin ruokavaliohin ja allergigoille. Ei munaa, ei laktoosia, ei gluteenia, vegaaninen!
Bataattitoastit avokadolla yhdelle:
- bataatin
- avokadon (kypsä)
- korianteria
- öljyä, sitruunamehua, suolaa, pippuria
- tomaattia
- leivänpaahtimen
Pese bataatti juuriharjalla. Leikkaa siitä noin sentin paksuisia siivuja. Paahda leivänpaahtimessa kovimmalla teholla kolmeen kertaan. Pintaan saa tulla vähän väriä!
Pilko avokado kulhoon ja lurauta joukkoon pikkuisen sitruunamehua ja hyvää oliiviöljyä. Lisää vielä muutama oksa silputtua korianteria. Mausta suolalla ja pippurilla.
Kun bataatit on valmistettu ja hieman jäähdytetty, kokoa leipä. Kannattaa kokeilla myös muita täytteitä!
– Salla
Kokatessa soi kauden Vain elämää.
Oikeasti Lily, mitä näille kuville tapahtuu? Tässä ruutukaappaus, vasemalla bloginäkymä ja oikealla sama kuva tietokoneelta avattuna. Ei siis riipu näytön kalibroinnista, kun samalla laitteella katson, samalla näkymällä vierekkäin.
[[{”fid”:”830231″,”view_mode”:”media_original”,”fields”:{”format”:”media_original”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:””,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:””},”type”:”media”,”attributes”:{”height”:”748″,”width”:”1361″,”class”:”media-element file-media-original”},”link_text”:null}]]