Falafelsalaatti

Tervetuloa lukemaan Wannabe Wege -blogia! Ajatus tästä blogista syntyi useiden puhelinkeskusteluiden aikana, jolloin Niinan kanssa yhdessä pohdimme perimmäisintä kysymystä aikuisen ihmisen elämässä: mitä helvettiä sitä tänään oikeen syötäisiin. Jotakin lihatonta siis. Jotakin halpaa ja helppoa. Ei taas soijarouhetta, jooko. 

Vaikka kasvisruokien lisääminen ja liharuokien vähentäminen ruokavaliossa on ollut projekti minun taloudessani jo pitkään, tuntuu, että ihan maalissa ei vielä olla. En kaipaa moraalisia kommentteja siitä, miten se ei ole ollenkaan vaikeaa, sillä perkele minulle se on. Mutta silti yritän! Tämä blogi on kahden ystävän matka uusien reseptien, erehdysten ja onnistumisten, melkoisten kokemusten matkalle. 

Aivan ensimmäiseksi kirjoitan eilisiltaisesta kotifalafelkokemuksestani. 

Kaapissani on jo jonkin aikaa ollut tällainen mystinen valmisfalafelpaketti. En enää muista, mistä ostin sen, luultavasti kuitenkin jostakin ihan tavallisesta ruokakaupasta. Kun on syönyt Fafa’sin täydellistä falafelia, oli ennakkoluulot tätä pakettia kohtaan melko suuret. 
 

2016-01-30 13.38.27.jpg

Valmisaines sisältää favapapua, kikhernettä, mausteita (ei määritelty tarkemmin), leivinjauhetta, suolaa, sipulia, valkosipulia ja persiljaa. Jauhe sekoitettiin kulhossa veteen ja jätettiin turpoamaan saunavuoron ajaksi. 
 

2016-01-30 19.30.47.jpg

Saunan raikkaana turvonneesta taikinasta muotoiltiin pyörylät. Mieheni keksi käyttää tässä jäätelökauhaa apuna, ja se olikin melko nokkela veto! 
 

2016-01-30 21.29.00.jpg

Olen täysin vakuuttunut siitä, että hyvää falafelia ei voi tehdä ilman uppopaistamista rasvassa. No, olisikin aika ihmeellistä, jos ensimmäisenä postattu ruoka tässä blogissa olisi sekä lihaton, edullinen ja terveellinen. Mainittakoon puolustukseksi kuitenkin se, että me ei olla kyllä varmaan koskaan aiemmin uppopaistettu rasvassa itse mitään yläasteen vappumunkkisessioita lukuunottamatta. 
 

2016-01-30 21.28.51.jpg

Paistetut falafelit nosteltiin talouspaperin päälle vielä hiemna kuivahtamaan ja tiputtamaan ylimääräiset rasvansa pois. Pyörykät tarjoiltiin meillä nyt tällaiset pinaatti-halloumsalaatin kruununa. 

Ja sitten se tärkein, eli maistuiko? Kyllä maistui. Oli oikeasti ihan todella hyvää ja helppoa. Saatan tehdä toistekin!
 

2016-01-30 21.38.28.jpg

 

– Salla

 

 

koti ruoka-ja-juoma diy