Helpot (quorn)suolapalat kahvipöytään

Quornia taas, kyllä vaan! Olen hiljattain testannut quornia wokissa ja tortilloissa. Ja nyt on vuorossa ylijääneen quorn-rouheen uusiökäyttö! Mulla jäi siis tortillaa varten paistettua quornia yli, mutta kyllä tätä näppärää suolapalaa varten voi varta vastenkin quornit paistella.

Kahvivieraita tulossa ja ideat lopussa? Tekisi mieli tehdä jotakin pientä suolaista? Tällaisiin suolapaloihin minä päädyin. 

Tarvitset:

  • torttutaikinalevyjä
  • paprikaa
  • sipulia
  • quorn-rouhetta
  • sinihomemurua
  • creme fraichea
  • kananmunan
  • juustoraastetta

(Täytteen voi toki soveltaa kaapista lyötyvistä aineksista. Ja tavoilleni uskollisesti en ole painanut tässä nyt mieleeni tarkkoja määriä, jotta suolapalojen tekeminen olisi kaikille mahdollisimman jännittävä seikkailu!)

2016-03-29 17.03.35.jpg

Ota torttutaikinat sulamaan hyvissä ajoin. Kun ovat sulaneet, leikkaa kukin levy kahtia niin, että kustakin levystä tulee kaksi neliön mallista levyä. Mulla taisi olla tässä viisi levyä = 10 suolapalaasysteemiä. Leikkaa leivinpaperista hieman levyjä suurempia neliöitä. Aseta levyt muffinivuokaa leivinpaperin kanssa niin, että levystä tulee kuppi täytteelle. 

Valmista täyte. Aloita pilkkomalla paprika ja sipuli ja kuullota ne kevyesti öljyssä. Ota nämä pois pannulta ja paista (ja mausta makusi mukaan) quorn, mikäli sinulla ei ole sitä jo valmiina. Yhdistä kulhossa paistetut elementit muihin täytteisiin, jätä kuitenkin juustoraaste vasta pinnalle. Yllä kuva tilanteesta ennen viimeisen silauksen, eli juustoraasteen lisäämistä. 

Paista parissasadassa asteessa 10-15 minuuttia (muistaakseni, hahhah!). Anna hieman jäähtyä enne tarjoilua.

2016-03-29 17.38.35.jpg

 

– Salla

Kokatessa diggailtiin: Ruger Hauer – Sekaisin

koti ruoka-ja-juoma diy