Kesäkurpitsalasagne

Saatiin kesävierailta tuliaiseksi itse kasvatettu kesäkurpitsa (nimettiin se heti möhkäle-jöhkäleeksi ja hekoteltiin ilmestystä Hakaniemen terasseilla – kyllä siinä oli kanssakaljoittelijoillakin silmissä pyörittelemistä). Ja tästä se ajatus kesäkurpitsalasagnen valmistamisesta sitten lähtikin. Tämä ruoka on taatusti helppo ja halpa, eikä aineksia tarvita kovin paljoa. Kannattaa ehdottomasti kokeilla, jos et ole aiemmin tätä tehnyt!

IMG_0170.jpg

 

Tarvitset:

  • ison kesäkurpitsan, tai kaksi normaalin kokoista
  • sipulin
  • valkosipulia
  • soijarouhetta
  • purkin tomaattimurskaa
  • pussillinen Koskenlaskija murennettu -sulatejuustoa
  • pussillinen mozzarellaraastetta (tai muuta juustoraastetta)
  • mausteeksi savupaprikajauhetta ja juustokuminaa + kasvisliemikuutio

 

IMG_0181.jpg

 

Laita uuni päälle (225). Leikkaa kesäkurpitsat alle puolen sentin paksuisiksi levyiksi ja levitä ne leivinpaperille. Ripottele päälle kohtalaisen reilusti suolaa ja anna levyjen itkeä nestettä pois noin 15 minuuttia. 

Tällä välin keitä noin 3 dl vettä kiehuvaksi ja liota joukkoon kasvisliemi kuutio. Lisää soijarouhetta noin saman verran ja anna nesteen imeytyä siihen. Rouhe saa jäädä mieluummin hieman kuivaksi kuin märäksi. 

Kuoris sipuli ja valkosipulit ja kuullota ne pannulla. Lisää mausteet ja soijarouhe. Lisää suolaa, mikäli maku sitä vaatii. Lisää tomaattimurska (itse käytän mielellään yrteillä tai valkosipulilla höystettyä tomaattimurskaa). Tadaa! Nyt sulla on lasagnen kastike. Mutta se ei saa olla kovin märkä, vaan mieluummin sellainen muhennosmainen.

 

IMG_0183.jpg

 

Seuraavaksi kuivaa kesäkurpitsat talouspaperilla ja aloita lasagnen kokoaminen.

Aloita laittamalla soijarouhekastiketta vuoan pohjalle, mutta vain vähän. Kastikekerrokset ovat todella maltillisia. Koita jakaa kastike vaikka noin viiteen osaa ja käytä ensimmäinen osa pohjaan. Ripottele päälle hieman Koskenlaskijaa sekä juustoraastetta ja aseta päälle ensimmäiset kesäkurpitsalevyt. Jatka jälleen soijakastikkeella, lisää juustot ja levyt. Jatka niin kauan, kuin tarpeita riittää (yritä käyttää tasaisesti!) ja vuoka on täynnä. Viimeisten levyjen päälle kannattaa säästää vielä juustoa. 

 

IMG_0182.jpg

 

Paista 225 asteessa yhteensä noin 40 minuuttia. Paista aluksi 10-15 minuuttia ilman foliota, jotta pinta saa kauniin värin. 

 

IMG_0193.jpg

 

Sellasta tällä kertaa! Painakaahan ihmeessä noita sydännappuloita meidän postauksista, niin tiietään, mitkä reseptit uppoaa! Ja tulkaa kommentoimaan, jos kokeilitte 🙂

– Salla

 

Kokatessa soi: Parhaat TV-sarjatunnarit 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *