Nyhtiswokki

 

Mulla on nyt testauksessa kokonaan lihaton viikko tietoisesti ekaa kertaa. Raporttia odotellessa postaan nyhtiswokin parin viikon takaa, tsadam!

Nyhtiswokki1.jpg

 

Reseptinä käytimme Gold&Green Foodsin sivuilta löytyvää riisinuudeliwokkia, johon tarvitset:

  • 250g G&G lime-seesami-inkivääri -nyhtökauraa
  • 200g riisinuudeleita
  • 1 chilin
  • 1 limen
  • nippu tuoretta korianteria (jätä osa koristeeksi)
  • kiinankaalia
  • siitakesieniä
  • 120g (tai vähemmän) cashew-pähkinöitä
  • suolaa

Keitä nuudelit. Pilko mausteet ja raasta limen kuori. Pyöräytä G&G ja cashewpähkinät pienessä määrässä öljyä pannulla.

Suikaloi kiinankaali. Kuumenna nopeasti pannulla nuudelit, sienet (mä pilkoin nämä), kiinankaali ja mausteet. Mausta kalakastikkeella tai suolalla. Nostele mukaan G&G ja pähkinät. Koristele tuoreella korianterilla ja limen lohkoilla.

 

Nyhtiswokki2.jpg

Kokonaisuudessaan simppeli ohje antoi odottaa paljon, mutta jäi ainakin meidän valmistamana tosi mauttomaksi. Korjattiin homma niin sanotusti lapaan sweet chili -kastikkeella, jonka jälkeen koko setti oli oikein toimiva kokonaisuus. 

Ai niin. Jos ei pidä sienistä, niin nämä limasehkot siitakesienet ei ehkä vie jalkoja alta. Kannattaa siis jättää pois ja korvata jollain muulla, jos epäilee olevansa sienivihaaja. 

– Salla

Kokatessa pylly vasten pyllyä soi: Söpö – Hank Solo

 

puheenaiheet vastuullisuus ruoka-ja-juoma