Nyhtökaurabolognese
Vihdoinkin sain nyhtökauraa! Nyhtökauraohjeita alkaa puskemaan siis kuin täydestä tuutista Wannabe Wegeen, varokaa vaan! Ensimmäinen onnistunut hamstraus on avopuolison löytämät kokonaista _4_ pakettia Stockalta. Ensimmäisenä kokeilussa erittäin onnistunut perinteinen bolognese nyhtökaurasta. Lajikkeena Gold & Green -tomaattinen nyhtökaura. Nudenyhtis käy bologneseen varmasti myös vallan mainiosti. Nyhtökaura on tosi hyvää ja olenpa syönyt aimo annoksen saaliista ihan suoraan paketista. Tomaatti-paprika-korianteri nyhtökaura maistuu yllättävän vähän miltään mainituista ainesosista ja yllättävän paljonsamalta kuin nude. Suositellaan siis omien lempimausteiden käyttöä!
Nyhtökaurabolognesen ainekset:
– sipuli
– 2 valkosipulinkynttä
– porkkana
– chili
– pastaa
– 6-8 tomaattia / tai tomaattimurskapurkki
– paketti tomato-smoked pepper-coriander nyhtökauraa
– parmesaania (tai vegaanista parmesaani)
– suolaa ja pippuria
Jos teet tomaattimurskan itse: Poista tomaattien kuoret joko veitsellä tai kalttaamalla, eli käyttämällä kiehuvassa vedessä, jolloin kuoret irtoavat. Pilko tomaatit japaista öljyssä kattilassa tai pannulla. Ota talteen myös neste paistoon, koska tarkoitus on saada se murskamainen ilme. Mausta haluamasi tavalla, ainkin nyt suolalal ja pippurilla.
Paista pannulla öljyssä pieneksi pilkottu porkkana, lisää nopeasti myös silputtu sipuli sekä valkosipulikynnet ja chili. Lisää joukkoon hienonnettu nyhtökaura ja paistele pari minuuttia.
Kokoa lautaselle ja raasta hienostuneeseen ateriaasi parmesaanit päälle!
Nyhtökaurailottelua säesti JVG & Raappana.