Vihis
Ootko jo kuullut vihiksestä? Eli lihapiirakasta, jossa on lihan tilalla kasviksia. Tai vihanneksia, mistä tuo lempinimi vihis lienee väännetty. Ainakin mun somekuplani on seonnut näistä. Niitä etsitään koirien ja kissojen kanssa eri kaupoista. Vaihdetaan tietoa, että mistä vihiksiä saa.
Tehtii (lämmitettiin) tuossa viime viikolla Niinan kanssa vihikset. Nää on halpoja ja helppoja valmistaa, mutta valitettavasti terveellisyysaspekti jääkin sitten toteutumatta. Muistan lukeneeni jostakin, että vihisten tuotekehittelyssä mentiin maku edellä ja lopputuloksena rasvaa on puolet vastaavankokoista lihistä enemmän. Mene, vertaa ja tiedä, itse en ole asiaa tarkastanut. Mutta maku, se on kelpo!
Parhaat vihikset saa uunissa paahtamalla, omasta mielestäni vielä juustolla höystettynä.
Väliin laitoimme paistettua munaa, pinaattia, sinappikurkkusalaattia ja muita perinteisiä mausteita.
Tulipahan tämäkin nyt postattua!
– Salla
(Vihiksiä kokatessa ei kuunneltu musiikkia, vaan katsoimme Noin viikon uutisia, joka on muuten sitten hemmetin hyvä ohjelma!)