Helpot (quorn)suolapalat kahvipöytään

Quornia taas, kyllä vaan! Olen hiljattain testannut quornia wokissa ja tortilloissa. Ja nyt on vuorossa ylijääneen quorn-rouheen uusiökäyttö! Mulla jäi siis tortillaa varten paistettua quornia yli, mutta kyllä tätä näppärää suolapalaa varten voi varta vastenkin quornit paistella.

Kahvivieraita tulossa ja ideat lopussa? Tekisi mieli tehdä jotakin pientä suolaista? Tällaisiin suolapaloihin minä päädyin. 

Tarvitset:

  • torttutaikinalevyjä
  • paprikaa
  • sipulia
  • quorn-rouhetta
  • sinihomemurua
  • creme fraichea
  • kananmunan
  • juustoraastetta

(Täytteen voi toki soveltaa kaapista lyötyvistä aineksista. Ja tavoilleni uskollisesti en ole painanut tässä nyt mieleeni tarkkoja määriä, jotta suolapalojen tekeminen olisi kaikille mahdollisimman jännittävä seikkailu!)

2016-03-29 17.03.35.jpg

Ota torttutaikinat sulamaan hyvissä ajoin. Kun ovat sulaneet, leikkaa kukin levy kahtia niin, että kustakin levystä tulee kaksi neliön mallista levyä. Mulla taisi olla tässä viisi levyä = 10 suolapalaasysteemiä. Leikkaa leivinpaperista hieman levyjä suurempia neliöitä. Aseta levyt muffinivuokaa leivinpaperin kanssa niin, että levystä tulee kuppi täytteelle. 

Valmista täyte. Aloita pilkkomalla paprika ja sipuli ja kuullota ne kevyesti öljyssä. Ota nämä pois pannulta ja paista (ja mausta makusi mukaan) quorn, mikäli sinulla ei ole sitä jo valmiina. Yhdistä kulhossa paistetut elementit muihin täytteisiin, jätä kuitenkin juustoraaste vasta pinnalle. Yllä kuva tilanteesta ennen viimeisen silauksen, eli juustoraasteen lisäämistä. 

Paista parissasadassa asteessa 10-15 minuuttia (muistaakseni, hahhah!). Anna hieman jäähtyä enne tarjoilua.

2016-03-29 17.38.35.jpg

 

– Salla

Kokatessa diggailtiin: Ruger Hauer – Sekaisin

Koti Ruoka ja juoma DIY

Tortillaa quornilla

Quorn on uusi musta! Pahoittelut quorn-floodista (ja lisää on tulossa), mutta että voi ihminen olla innoissaan jostakin ruoka-aineesta. Quorn on parhaita lihankorvikkeita hetkeen. Olenko yksin?

Tortillat tuskin nyt kenellekään on mikään uusi musta (jos ovat, en tiedä mitä sanoa). Siitä jännä ruokalaji tämä kuitenkin on, että kaikilla on tortilloiden täytteisiin ihan omat tottumuksensa. Periaatteessa sama ruoka voi olla aivan eri riippuen siitä, kenen luona sitä pääsee nautiskelemaan. 

Kaupat kun ihan notkuvat erilaisia tortillatuotteita hyllytolkulla, niin me sitten erinäisistä ruokavaliorajoitteista johtuen päätettiin testata tässä yhteydessä maissista tehtyjä tortillaplättyjä. Lisukkeiksi valikoitui itse tehty guacamole (kerran kun sitä saa, ei tahdo enää sitä kaupan vihreää mönjää) salsa, salaattisekoitus sekä paistetut sipuli- ja paprikasuikaleet. Simppeliä! Ilman sipulipaprikasettiä ei meillä muuten tortilloita tule. Se on meidän perustortillaelementtimme (vau hei, mikä termi!).

2016-03-28 18.05.43.jpg

Viimeksi testasin quornia kuution muodossa, tällä kertaa oli vuorossa ROUHE. Ja oikein passeliksi tämä tuote osoittautuikin. Siinä vaan paisteli pannulla pienessä öljyssä kymmenisen minuuttia ja kippasi maustemixin sekaan (joku oikea kokki maustaisi tämänkin varmaan ihan itse eri mausteista koostaen, vaan minunpa itsetuntoni kestää tämän paljastuksen). 

2016-03-28_17.53.27.jpg

Itse tehty guacamole onnistuu esimerkiksi näistä aineista:

  • kypsiä avokadoja, 3-5 kpl
  • kermaviiliä
  • punasipulia pienenä silppuna, ehkäpä puolikas sipuli
  • 10 pieneksi murskattua kirsikkatomaattia tai 1-2 tavallista tomaattia
  • varovasti silputtua korianteria (liika on korianterin kanssa aina liikaa ja tämä yrtti jakaa mielipiteet)
  • suolaa, pippuria ja sitruunan tai limen mehua

Kaikki pieneksi ja sekaisin. Morttelikin (huhmare) on tähän hyvä valmistusastia, mikäli löytyy tarpeeksi iso.

Loppuun vahva suositus quorn-rouheelle. Quornia poskeen, quornia poskeen!

– Salla

Tortillakokkausta säesti syvä pääsiäisen hiljaisuus. Ikävä kyllä ei siis biisiä tällä kertaa 🙁

Koti Ruoka ja juoma