Parsapyreerisotto

2016-04-02 18.15.54.jpg

Ihanaa! Parsakausi on alkanut! Sen kunniaksi tehtiinkin viime viikonloppuna ruokavieraille parsarisottoa. Eikä mitä tahansa parsarisottoa, vaan sellaista, johon tulee joukkoon myös herkullinen parsapyree. 

Koko risottoajatus lähti siitä, että en oo koskaan itse ollut kauhanvarressa risottoa tekemässä. Vieressä toki on tullut norkoiltua valkkarilasin kanssa useampaankin otteeseen, mutta halusin päästä oppimaan tämän jalon ruokalajin valmistamisen ihan oman näppituntuman kautta. 

Valitsin sitten ensimmäiseksi kerranksi vähän monimutkaisemman reseptin, ja olin vieläpä niin ylimielinen, etten ollut tutustunut reseptiin juurikaan ennen kokkailua. Idylisestä keittiöhetkestäni syntyikin melkoinen häsläyshetki ja apukädetkin joutuivat hommiin. Hyvällä valmistelulla ja reseptin sisäistämisellä tämäkin säätö olisi saatu kyllä minimiin.

2016-04-02 16.51.31-1.jpg

 

Reseptin nappasin Soul Kitchen -blogista. Alun perin se on julkaistu Hesarissa. Meidän risotto oli (ylläri) hieman sovellettu versio tästä ohjeesta. 

 

2016-04-02 15.25.23.jpg

 

Oiva viinisuositus risotolle: Korrel Riesling vom Tonmergel 2015. Ai jumanpliut, että oli hyvää. Siis myös risotto! ;)

Pakko jakaa teille vielä kuva samalta päivältä yhdestä uudesta lempparipaikastani. Tässä on pitkospuut Helsingissä, Viikin-Vanhankaupunginlahden luonnonsuojelualueella. Ne vievät kohti Lammassaarta. Uskomatonta, miten aivan keskellä kaupunkia voi olla tällainen paikka!

2016-04-02 12.15.48-1.jpg

– Salla

Kokatessa kuunneltiin mm., uskokaa tai älkää: Tippa-T – Ei tippa tapa. Classy.

 

koti ruoka-ja-juoma