Pestoinen pasta kesäkurpitsasta

*Vieraskokki kapuloissa*

Kun itse olen siirtynyt kameran varteen ja illat vierähtää koululla, on Roopella yhtäkkiä enemmän tilaa keittiössä. Tänään vegeiltiin jälleen tuliaiskurpitsojen (mistä näitä tulee?) parissa. Testaamatta on nähkäät ollut se so called huijauspasta, eli suikerot kesäkurpitsasta pastan tapaan nautittuna.

_MG_0956.jpg

 

Pesto

  • noin ruukku persiljaa
  • noin neljäsosa ruukkua basilikaa
  • puoli desiä auringonkukan siemeniä
  • puoli desiä oliiviöljyä
  • vettä notkeuttamaan
  • suolaa maun mukaan ja valkosipulia & limeä, jos tykkää

Pestossa olennaista ei ole käytettyjen yrttien suhde, vaan käytä sen mukaan, mitä on saatavilla. Kaikki aineet vedetään tehosekoittimeen (R käytti smoothie twisteriä – passelin kokoinen ja pesto jää valmiiksi säilytysastiaan) ja BÄM! Laita pesto jääkaappiin vetäytymään.

 

Tomaattipeti

  • kirsikkatomaatteja
  • yksi iso kynsi valkosipulia
  • mausteeksi jauhettua savupaprikaa

Leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi ja laita kulhoon maustumaan savupaprikan ja hienonnetun valkosipulin kanssa. 

 

_MG_0961.jpg

 

Kesäkurpitsapasta

  • kesäkurpitsaa

Raasta kesäkurpitsojen kiinteä osa ulkoreunoilta pitkiksi, spaghettimaisiksi soiroiksi esimerkiksi raastinraudan suurilla terillä. Voit kuivatella tai valuttaa soiroja, jos koet sen tarpeelliseksi. 

 

Annosten valmistus

Paista tomaatit oliiviöljyssä miedolla lämmöllä noin 3 minuuttia. Mausta mustapippurilla. Valmiit tomaatit voi jakaa lautasille tomaattipediksi. 

Nosta lämpöä paistinpannulla ja lisää oliiviöljyä. Lisää ”pasta” ja sopivasti pestoa. Paista 3-4 minuuttia ja nostele tomaattipedin päälle pihdeillä (suurimmat nesteet jäävät tällöin pannulle). 

Raasta päälle parmesaania (saa myös vegaanisena!) ja koristele basilikalla. 

 

_MG_0964.jpg

 

Miltä maistui? Peston maku toi oikeaa pastan tunnelmaa, vaikka kesäkurpitsaahan se nyt ilmiselvästi oli. Mutta hyvää sellaista! Freshiä, maukasta, helppoa! 

– S & R

Kokatessa kokilla soi: Vikasietotila-podcast

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *