Testissä Edamame spagetti – papupastaa pinaatilla ja fetalla

Hakaniemeen on kyhätty Ruohonjuuri pop up -liike kuukaudeksi Siltasaarenkadulle ja pakkohan sinne oli mennä heti avajaispäivänä tonkimaan. Sinäänsä hassua, sillä Ruohonjuuri Hakaniemessä sijaitsee normaalisti toisella puolella toria ja sinne on aivan yhtä lyhyt matka poiketa, mutta jotenkin tämä väliaikainen sijainti tuntui vaan houkuttelevammalta.

Ruohonjuureen pistäytyminen on mulle aina sellainen seikkailu, koska yritän aina ostaa jonkin uuden tuotteen testiin, just for fun! Tällä kertaa mukaan tarttui papupasta Orcanic Edamame Spaghetti. Neljän ja puolen euron spagetti on toki hintava, mutta tälle rahalle saakin sitten ravinnerikasta vastinetta. Tuote on valmistettu edamamepavuista, joten se on kuitupitoista, vähähiilihydraattista, vegaanista, lisäaineetonta ja runsasproteiinista. Ja LUOMUA! Kuulostaa täydelliseltä, eikö? Pakkohan sen siis on maistua p*skalta.

2016-03-05 13.31.36.jpg

Koska kaikkea on kokeiltava, paitsi omaa mummoa, jopa kansantansseja, niin tuumasta toimeen. 

Feta-pinaatti-papupasta:

  • Pussillinen (200g tai vähemmänkin) Edamame-papupastaa
  • Reilusti tuoretta pinaattia
  • Noin 100 g lempifetajuustoasi (itse olen kiintynyt Apetinan palafetaan, koska se on ihanan pehmeää)
  • Avokado
  • Kourallinen pinjansiemeniä
  • Tuoreita yrttejä, jos on (mulla oli timjamia)
  • Valkosipulin kynsi
  • Oliiviöljyä

Esivalmisteluissa pilko valkosipuli, pinaatti, yrtit ja avokado. Laita papupasta kiehuvaan veteen (keittoaika 5-6 minuuttia) – itse muuten suolasin veden pastan keittämisen tapaan, en tiedä oliko relevanttia vai ei. Papupastan kypsyessä kuumenna paistinpannulla 2-3 ruokalusikallista oliiviöljyä ja kuullota valkosipuli & yritit öljyssä. Lisää pinaatti ja pyörittele. 

Joka kerta pinaattia paistaessani hämmästyn siitä, miten paljon se kutistuu – oltaisiin voitu laittaa pinaattia vielä vaikka tuplamäärä!

Lopuksi sammuta levy tai himmaa ainakin lämpöä. Lisää feta, pinjansiemenet ja avokado. Kaada papupasta lävikön kautta pannulle ja sekoita. Lisää suolaa makusi mukaan. Valmis!

2016-03-05 13.41.09.jpg

No maistuiko p*skalta? Ei maistunut, vaan itseasiassa yllättävän hyvältä! Suu tuntuma oli miellyttävän al dente, maku maukas. Suosittelen ehdottomasti testaamaan papupastaa ennakkoluulottomasti! Lisäksi tämä ruoka oli todella helppo ja nopea valmistaa, joten tästä saattaa tulla meillä ihan vakkariresepti. 

– Salla

Päässä soi kokatessa Robin – Miten eskimot suutelee. Juuh.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *