Tortillaa quornilla
Quorn on uusi musta! Pahoittelut quorn-floodista (ja lisää on tulossa), mutta että voi ihminen olla innoissaan jostakin ruoka-aineesta. Quorn on parhaita lihankorvikkeita hetkeen. Olenko yksin?
Tortillat tuskin nyt kenellekään on mikään uusi musta (jos ovat, en tiedä mitä sanoa). Siitä jännä ruokalaji tämä kuitenkin on, että kaikilla on tortilloiden täytteisiin ihan omat tottumuksensa. Periaatteessa sama ruoka voi olla aivan eri riippuen siitä, kenen luona sitä pääsee nautiskelemaan.
Kaupat kun ihan notkuvat erilaisia tortillatuotteita hyllytolkulla, niin me sitten erinäisistä ruokavaliorajoitteista johtuen päätettiin testata tässä yhteydessä maissista tehtyjä tortillaplättyjä. Lisukkeiksi valikoitui itse tehty guacamole (kerran kun sitä saa, ei tahdo enää sitä kaupan vihreää mönjää) salsa, salaattisekoitus sekä paistetut sipuli- ja paprikasuikaleet. Simppeliä! Ilman sipulipaprikasettiä ei meillä muuten tortilloita tule. Se on meidän perustortillaelementtimme (vau hei, mikä termi!).
Viimeksi testasin quornia kuution muodossa, tällä kertaa oli vuorossa ROUHE. Ja oikein passeliksi tämä tuote osoittautuikin. Siinä vaan paisteli pannulla pienessä öljyssä kymmenisen minuuttia ja kippasi maustemixin sekaan (joku oikea kokki maustaisi tämänkin varmaan ihan itse eri mausteista koostaen, vaan minunpa itsetuntoni kestää tämän paljastuksen).
Itse tehty guacamole onnistuu esimerkiksi näistä aineista:
- kypsiä avokadoja, 3-5 kpl
- kermaviiliä
- punasipulia pienenä silppuna, ehkäpä puolikas sipuli
- 10 pieneksi murskattua kirsikkatomaattia tai 1-2 tavallista tomaattia
- varovasti silputtua korianteria (liika on korianterin kanssa aina liikaa ja tämä yrtti jakaa mielipiteet)
- suolaa, pippuria ja sitruunan tai limen mehua
Kaikki pieneksi ja sekaisin. Morttelikin (huhmare) on tähän hyvä valmistusastia, mikäli löytyy tarpeeksi iso.
Loppuun vahva suositus quorn-rouheelle. Quornia poskeen, quornia poskeen!
– Salla
Tortillakokkausta säesti syvä pääsiäisen hiljaisuus. Ikävä kyllä ei siis biisiä tällä kertaa :(