Raakaa pihviä ja pekonisämpylöitä?

 

 

Hei taas tasapuolisesti kaikille!

Elämänmuutos on lähtenyt melko hyvin käyntiin, eikä paria pirtelöä kummempaa ylilyöntiä ole sattunut näiden parin päivän aikana. Puolustukseksi sanottakoon, että pirtelöiden pääraaka-aineina olivat itse poimitut mustikat, Siwan alennuskiivit sekä Valion vaniljajäätelö yhdistettynä pieneen määrään jogurttia. Olen myös ehtinyt testailla muutamia kasvisruokareseptejä, kuten raakoja punajuuripihvejä sekä vege”pekonia”. Jälkimmäinen tosin muistutti maultaan lähinnä palaneita ruissnackseja, mutta kyllä kai tämä kokkailu ennen pitkää alkaa sujua myös kaltaiseltani poropeukalolta. Ja olivathan ne ”pekonit” ihan syötäviä, ainakin ruisleivän välissä.

Kuten edellisessä kappaleessa mainitsin, testasin ensimmäisen kerran itse tehtyä raakaruokaa Vegaaniliiton sivuilta löytämälläni reseptillä. Kaikki sujui melkoisen hyvin, kunnes kriittisessä vaiheessa kokkailuani tajusin, ettei minulla ole monitoimikonetta. Ilmeisesti kyseinen kone on jokaisessa kotitaloudessa must, mutta jostakin syystä en ole asiaa ennen sisäistänyt. Esteettisesti tekemäni punajuuripihvit eivät siten olleet erityisen kauniin näköisiä, vaikka maku olikin miellyttävä. Pihvien olisi tullut näyttää tältä, mutta todellisen lopputuloksen näette alta. No, oppia ikä kaikki.

 

punajuuripihvit.jpg

Seuraava kokeilemani resepti oli vegepekoni. Valitettavasti en saanut kuvaa vegepekonista ilman sämpylää, mutta ulkonäöllisesti ne muistuttivat lähinnä jäniksenpapanoita. ”Pekonin” lisäksi laitoin ruispalojen väliin hivenen valkosipulituorejuustoa, salaattia, paistetun kananmunan, punasipulia sekä hieman fetaa. Olin melko tyytyväinen leipiin, vaikka ainoan ”lihaisan” osuuden koostumus tai maku eivät läpäisseet makuraatia. Tässä vielä kuva leivistä.

untitled.png

Mukavaa iltaa, muistakaa kommentoida!

Koti Ruoka ja juoma