Kylmäsavutofu-stroganoff
Hei taas kaikille!
Tänään sain päähäni soveltaa kaapista löytyvistä ainesosista reippaan annoksen kylmäsavutofu-stroganoffia ja koska maku oli suorastaan erinomainen, päätin jakaa tämän ruokalajin kanssanne. Osan kunniasta joudun lahjoittamaan parhaalle ystävälleni, joka neuvoi minua luodessani tätä reseptiä melko heikoilla perustiedoilla. Koko elämäni aikana olen syönyt stroganoffia vain muutamia kertoja, joten kyseisen ruokalajin valmistus oli minulle lähes täyttä hepreaa. (”Mikä hiton kuullotus?”)
Tahdon myös ilmaista pahoitteluni siitä, ettei minulla ole antaa teille ainesosien määriä, sillä inhoan mittailuja. Itse mitoitin ruokalajin hivenen liian suureksi, joten tätä ruokaa syömme vielä parina muunakin päivänä. Huom! Jos teille käy kuten minulle, siirtäkää noin kolmasosa ruoasta toiseen kattilaan ja tehkää ruoka parissa erässä. Ilmoitan myös, että tuotesijoittelu on täysin tahatonta, eikä minulle valitettavasti makseta. HOX! Yrityksen edustajat, jos tunsitte piston sydämessänne, otan mielelläni vastaan esimerkiksi tuotelahjakortteja.
Ainesosat:
– Muutamia porkkanoita
– Muutama pieni punajuuri
– noin kuusi yleisperunaa
– kaksi pientä sipulia (tai yksi iso)
– paketti kylmäsavu-jalotofua
– Puoli pakettia tomaattimurskaa (n.200g)
– Purkillinen ruokakermaa (itse käytin Floran kevyt&paksu -kasvisrasvavalmistetta, vaikkei se mieheni mukaan kermaa olekaan.)
– Muutama maustekurkku (TIEDÄN! Oikeassa versiossa pitäisi käyttää suolakurkkuja, mutta inhoan niiden makua.)
– Mausteita (paprikajauhetta, mustapippuria, muutama laakerinlehti, suolaa…)
– Öljyä paistamiseen
Valmistus:
1) Ota tofu pakkauksesta, valuta nesteet, kääri talouspaperiin ja aseta painon alle kuivumaan
2) Pilko sipuli sopiviksi paloiksi
3) Kuori ja pilko juurekset sopiviksi paloiksi pataan/kattilaan ja peitä vedellä
4) Keitä, kunnes isoimmat palat ovat melkein kypsiä.
5) Kuutioi ja paista tofut sipulin kanssa sopivassa määrässä öljyä.
6) Lisää pataan tofu, sipuli, kurkut, tomaattimurska ja mausteet, keitä noin 5 minuuttia.
7) Lisää viimeisenä ruokakerma. Keitä vielä hetki
8) Maista keitostasi ja lisää tarvittaessa mausteita. Annostele lautaselle ja nauti.
Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille!