Asiaa, tietoa, dataa…

 Mahdoton Nainen haastoi minut kertomaan itsestäni kymmenen kysymyksen ja kymmenen itse valitun ”faktan” kautta. Mahtavaa, ihan kuin ala-asteen ystäväkirjat tai kirjevihot (oliko teillä kirjevihkoja??!)! Oli hauska vastailla kysymyksiin, tällainen varautunut varsinaisuomalainenkin tuli kertoneeksi jotain itsestään. Vielä hauskempaa oli kyllä lukea muiden vastauksia ja kysymyksiä, ihan kun tuntisin teitä jo vähän paremmin! Vaikeinta oli keksiä haasteeseen kuuluvat uudet kymmenen kysymystä seuraavalle haastettavalle!

 

1.Puuvilla- vai satiinilakanat?

PUUVILLASATIINILAKANAT! Ah ihanuutta! Mielellään egyptiläistä ihanaa pitkäkuituista puuvillaa. Näihin minulla ei tietenkään ole varaa ja käytössä on Hemtexin tavislakanoita ja ”paremmat” Stockan puuvillalakanat (kuvassa, heh). Jotka kaikki ovat varmaan kohta täynnä pieniä reikiä, koska kissat rakastavat petaamista (heidän mielestään se on ihan mahtava aamuleikki, joka sisältää paljon repimistä, raapimista ja kaivautumista. Ei varmaan tarvitse kertoa että meidän sänky ei näytä koskaan kovin siistiltä ”petauksen” jälkeen.

petaaja.jpg

 

2.Viimeksi lukemasi kirja? Anna arviosi.

Tämä on vielä vähän kesken mutta kerron silti. Khaled Hosseini: Ja vuoret kaikuivat. Hmmm… Tuhat loistavaa aurinkoa ja Leijapoika olivat upeita, kauniita, raakojakin.  Kirjoissa historian tapahtumat ja ihmiskohtalot kietoutuvat toisiinsa niin että haluaa palata lähihistorian oppitunnille. Niin tässäkin kirjassa, mutta jotenkin se ei enää tunnu niin ihmeelliseltä. Jos tämä olisi ensimmäinen lukemani Hosseini, olisinko eri mieltä? Ehkä? Jotenkin nyt kuitenkin kirja tuntuu vähän liikaakin yrittävän liikuttaa, oikein tiristävän väkisin tunteita esiin. Maisemien ja tunnelmien kuvaus voisi olla mistä vain näistä kolmesta kirjasta, tulee toiston tuntu. Ja samalla ei voi kuin ihailla taitavaa, mukanaan vievää kirjoitustapaa. No, sata sivua on vielä jäljellä, katsotaan…

 

3.Paras tapa viettää kesäpäivää?

Aamukahvi sängyssä pitkän kaavan mukaan. Sitten jotain urheilua, ehkä rullaluistelua tai lenkki? Suihku ja sen jälkeen torille ihanalle Cafe Mobergin sämpylälle ja pannukahville! Torilta eväät mukaan ja äkkiä joko meren rannalle (tai vielä parempi, veneeseen!) tai maauimalaan. Lukemista, loikoilua, uimista, syömistä, auringolta tuoksuvan ihon haistelua kunnes nahka punoittaa. Sitten illalla jokirantaan dinnerille ja viinille Sergion, Tintån tai vaikka Pinellan terassille. Tämä kaikki tietysti hyvässä seurassa (joskus toki paras seura on oma seura, yksin on välillä ihanaa!).

 

4.Saatko kielesi rullalle?

Hahaa, saan! Ja kaikkiin suuntiin! Siis keskelle yhdelle rullalle ja molemmille sivuille sillälailla poikittain. Tämä ei kyllä tietääkseni ole omaa ansiota vaan joku geneettinen juttu?

 

5.Minkä kielen haluaisit oppia ja miksi?

Italian! Olisi ihanaa sujuvasti väitellä italiaksi ruuasta!

 

6.Inhokki- ja lempikotityösi?

Inhokki on ehdottomasti imurointi. Onneksi mun ei tarvitse tehdä sitä juuri koskaan, koska Mies tietää että inhoan sitä ja imuroi aina (ja nyt meillä on uusi Dyson!). Lempikotiyö? Lasketaanko viininmaistelu? Kynttilöiden sytyttely? Leikkokukkien järjestely? Jos mulla ois rahaa, en oikeasti tekisi yhtään mitään kotona. No vähiten ärsyttävä kotityö on ehkä (yllätys!) vessan pesu. En yhtään tiedä miksi. Tästäkin olen yrittänyt tehdä mahdollisimman kivaa ostamalla sikakalliita mutta ihanan tuoksuisia luomu pesuaineita.

 

7.Kuvaile itseäsi viidellä sanalla.

Pieni. Vahva. Nopea. Älykäs. Ärsyttävä. Tehokas.

 

8.Mikä olisi pahin tapa kuolla?

Tukehtuminen. Aina kutitusleikissä jossain vaiheessa tulee se kohta että en saa käkätykseltäni hengitettyä tai Mies makaa päälläni (minä 50kg, Mies100kg) ja silloin tulee PANIIKKI! Jos ei toinen tajua että on tosi kyseessä ja lopeta ajoissa, saatan vaikka repiä silmät päästä. Jaa, tuli nyt sitten paljastettua että riehutaan kuin kakarat aina välillä, no eisevväliä 🙂

 

9.Jos olisit supersankari mikä supervoima sinulla olisi?

Osaisin hengittää veden alla.  Voisi sukeltaa ilman mitään aika ja syvyysrajoja!

 

10.Kumpi on pelottavampi, ullakko vai kellari?

Kellari! Kts. kohta 8!

 

Ja sitten vielä kymmenen faktaa…. tai käykö täysin subjektiiviset mielipiteet?

 1. En pidä touhuamisesta. Kun tehdään, tehdään kunnolla ja sitten loppuaika nautiskellaan elämästä.
 2. Elämästä nautiskelu sisältää mm. ruokaa, viiniä, rakkautta, urheilua, tanssia, ystäviä, lämpöä, aurinkoa, merta…
 3. Olen 157cm ”pitkä”.
 4. Epäoikeudenmukainen ja stereotyypittävä kohtelu saa minut raivostumaan.
 5. En koskaan äänestä ihmistä joka ajattelee samalla lailla kuin minä ja ajaisi minun etuani, vaan sellaista joka ajattelee fiksummin kuin minä (vähemmän itsekkäästi siis).
 6. Kahvin pitää olla tummapaahtoista ja KUUMAA! Kuppi pitää lämmittää kiehuvalla vedellä ensin, vasta sitten voi kaataa kahvin. Jos kahvi ehtii jäähtyä, kaadan sen pois ja haen uutta tilalle. (Paitsi kylässä juon niin nopeasti ettei varmasti ehdi jäähtyä).
 7. Aina kun ostetaan sisäfilepötkö, syön siitä parin pihvin verran raakana suolan ja pippurin kanssa, naaaammmm!
 8. En tykkää talvesta. Heti kun keksin mitä tekisin työkseni jossain Välimeren rannalla, muutan sinne.
 9. Muutan siis Miehen kanssa. Ja kissojen.
 10. En pidä perhosista. Tai pidän kaukaa, pari metriä on kriittinen raja. Siivet ovat kaukaa kauniin värikkäät, mutta läheltä suomuiset. Ja vartalo on karvainen…yyyhhhh!

 

Ja nyt sitten kymmenen omaperäistä, hauskaa, ja mielenkiintoista kysymystä…. Ää.. noh kymmenen kysymystä kuitenkin.

 1. Mihin maahan tai kaupunkiin haluaisit muuttaa/ matkustaa pidemmäksi aikaa?
 2. Aamu vai ilta?
 3. Lempimausteesi?
 4. Meri vai järvi?
 5. Elämäsi tärkein päätös?
 6. Mikä on paras ominaisuutesi?
 7. Kenet ottaisit mukaan autiolle saarelle?
 8. Ensimmäinen muistosi?
 9. Mitä pelkäät?
 10. Mikä on paras jäätelömaku?

Nämä kysymykset osoitan villiin pohjolaan Larah: lle!

Kommentit (3)
 1. Parasta on että noita kissoja on meillä kaksi. Ne ovat jo nyt vajaan 9kk mittaisen elämänsä aikana pidentäneet minun elämääni useilla vuosilla, niin paljon hupia riittää päivittäin 🙂

  Larah: niimpä, kysymyksiin vastaaminen olikin paljon helpompaa kuin itsestään kertominen ”noin vain”!

 2. Loistava kissa! ♥___♥ Tällaiset kysymys-vastaus-postaukset on hyviä

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *