8 vinkkiä (lähes) täydelliseen pizzaan
Meillä on Matiaksen kanssa ollut jo useamman vuoden ajan etsinnässä täydellinen pizzaresepti ja nyt olemme jo niin lähellä täydellisyyttä, että tunnen voivani jakaa nämä vinkit (lähes) täydellisen pizzan saavuttamiseksi.
1. Mitä hienompi jauho, sen parempi lopputulos. Eli jos paketin kyljessä on ”00”, olet oikeilla jäljillä. Meidän lempparia on Farina di Grano TIPO ”00” -vehnäjauho ja myös tämän ja durumjauhon sekoitus toimii.
2. Alusta taikina huolella. Olen itse ihan superhuono tekemään hiivataikinoita, koska en vaan jaksa vaivata niitä riittävästi, mutta mun pelastus oli, kun tajusin että ne sähkövatkaimen mukana tulevat toiset päät (joita kukaan ei ikinä käytä mihinkään) ovatkin taikinakoukkuja, eli ovat täydellisiä juuri noita hiivataikinoita varten.
3. Anna taikinan kohota rauhassa. Jotkut tekevät taikinan edellisenä päivänä ja antavat sen kohota yön yli, mutta meillä pizzaa pitää saada silloin kun sitä tekee mieli, joten taikina ehtii kohota (nälän suuruudesta riippuen) 1-3h.
4. Kun taikina on kohonnut, älä kaulitse sitä, vaan venyttele ja painele se muotoonsa. Näin saat ne ihanan paksut reunat, joita näkee vain elokuvissa ja ruokabloggaajan kuvissa.
5. Valitse laadukas tomaattikastike, tai vielä parempaa, tee kastike itse. Eli ei ketsuppia. Me ollaan sen verran laiskoja, että käytetään valmista Mutti-pizzakastiketta, joka on itseasiassa niin hyvää, että se voittaa meidän itse tehdyt kastikkeet. Eli jos on hyvistä (ja helpoista) pizzakastikkeista heittää reseptiä, otamme kiitollisina vastaan.
6. Ripottele juustoa hieman pohjan päälle ennen täytteiden laittamista, näin täytteet pysyvät paremmin paikoillaan.
7. Täytteissä vähempi on parempi ja näissäkin laatu ratkaisee. Tuore herkkusieni nyt vaan maistuu paremmalta entä säilyke.
8. Ja viimeisenä, jos et ole vielä hankkinut pizzakiveä, niin nyt olisi hyvä aika hankkia se. Pizza maistuu ehdottomasti paremmalta ja pohjasta tulee ihanan rapea pizzakiveä käyttäen ja vielä parempi siitä tulee, jos pizza paistetaan leivinuunissa. Ja uunin tulee tietenkin olla mahdollisimman kuuma.
Voit seurata minua täällä: