Blogit, jotka itkettää

Liikuttuuko muut ihmiset kyyneliin lukiessaan koskettavia blogitekstejä? Siltä tuntuu. Luen säännöllisesti aika montaa valtavirran ”lifestyle”-blogia, joilla on paljon uskollisia faneja. Poikkeuksetta, kun bloggaaja ottaa askeleen kauemmas pellavaliinoista ja lähestyy vakavampia aiheita…

 mitä tahansa vakavampia aiheita (vaikka sitä, että on oivaltanut vapaa-ajan merkityksen.. tai tajunnut rakastavansa muhkuraisia polviaan.. tai postannut kollaasin elämän pienistä iloista siitä yhdestä toisesta blogista), useampi kommentoija muistaa kertoa, että ”itkin”. Ja näitä lukee yleensä ainakin reilusti yli kaksikymppiset naisihmiset… Mistäköhän se johtuu.

1) Internetkieli. Ei kukaan oikeasti naura ääneenkään silloin kun kirjoittaa ”lol”. Toisaalta, näihin kommentteihin on nähty enempi vaivaa, mikä saa uskomaan siihen että silmäkulma on oikeasti kostunut: ”voi kuinka ihanaa tekstiä, taas kerran runosuonesi sai minut kyyneliin.”

2) Itsekin olen herkistelly oudoille asioille, kuten luontodokumenteille ja vaikka kuinka monelle mainokselle. Ja kyllähän vieraisiin ihmisiin kiintyy, ainakin jos on lukenut blogia jo yli kolme vuotta. Ehkä jotkut vaan on vahvoja myötäeläjiä.

3) Tietyissä piireissä ”mä itken täällä” on tietynlainen kohteliaisuus. Ehkä lifestyle-piireissä… 

4) En tiiä. Ehkä vika on MUSSA: ehkä oon vaan tunnekylmä paska. Eikun oikeesti: itkeekö jotkut lukiessaan blogeja?

Kommentit (2)
  1. Haha jep. Elämän yksinkertaiset totuudet on kivoja mutta niissä on se huono puoli, että ne on tähän ikään mennessä tullut jo kelailtua eestaas itsekin jos on yhtään pohdiskeleva luonne. Mutta sitten jos ne tulee eteen pörröisen piirretyn eläimen muodossa Aasiaakuluttavan hipsteritytön sijaan niin yhtäkkiä jaksaa taas herkistyä…

  2. Mä itken kuin pieni lapsi Disneyn piirretyissä, mutta tuollaiset lifestyleblogien kasvoin-ihmisenä-kirjoitukset eivät oikein ikinä ole saaneet mua herkistymään. Johtunee lähinnä siitä, että en oikein samaistu noihin ”löytöretkiin omaan ihmeellisyyteen”, joita omiin silmiin on sattunut. Luultavasti siksi, että olen vanha kyyninen ämmä ja tykkään jo valmiiksi omista muhkuraisista polvistani.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *