Aasialainen kanasalaatti
En tosiaan ole mikään kokki, mutta löysin niin helpon ja hyvän ohjeen Bobedre.dk:n sivuilta että se on pakko jakaa teillekkin. Alkuperäinen ohje on tanskaksi joten suomennan sen nyt kiltisti. On ihan yllättävää miten yksinkertaisilla mausteilla salaattiin saakaan niin aasialaisen makumaailman! Tää on vaan niin niin hyvää ja onnistuu helposti keltä vain. Mulla muuten sattuu olemaan tässä kuvassa aika paljon riisiä ja kanaa, mutta kyseessä on siltikin salaatti 😀
Ainekset:
150 g tummaa riisiä
400-500 g kanan rintapaloja
1 kanaliemikuutio
200 g ruusukaalia (itse en löytänyt tätä kaupasta ja toimii hyvin ilmankin, mutta terveellinen lisä!)
2 avokadoa (itselleni riittää yksi iso)
1 nippu korianteria
1 nippu kevätsipulia
Kastike:
1 punainen chili
1 lime
1 rkl soijakastiketta
1 rkl raastettua inkivääriä
2 rkl seesamiöljyä
1 teelusikka hunajaa
Ohje: Laita riisit kiehumaan, ja keitä kanat kanaliemessä kypsiksi. Keitä ja puolita ruusukaalit ( samassa tai erikseen). Hakkaa korianteri, puolita ja pilko chili ja inkivääri pieneksi. Laita maustumaan esim. syvään kulhoon, ja lisää joukkoon soija, seesamiöljy, hunaja ja lime. Sekoita kastike kanan, ruusukaalien ja riisin joukkoon, ja pilko päälle vielä avokadot ja kevätsipulit. Voi maustaa vielä pippurilla.
Mmm’mm!