Ruokavalioon muutosta

Innostuin nyt vähän ”siivoamaan” mun syömisiä tässä kevään kynnyksellä. En tiedä vielä miten syömiset Tanskassa menee mutta koitan siellä jatkaa samaa linjaa.

Tajusin siis yksi lauantai että olo on ihan sairaan tukkoinen ja väsynyt, mulla on myös tosi usein tullut jotain ihan selittämättömiä oksetuksen tunteita mitkä ei liity mihinkään enkä kuitenkaan oksenna. Vatsa tuntuu myös olevan aina sekaisin. Mua ei kiinnosta laihdutus vaan hyvä olo, se että olisi energiaa ja kaikki kropassa toimisi hyvin. 

img_8724.jpg

Luin tän jutun kehon happo- ja emästasapainosta ja innostuin 🙂  Ruokavalion pohjana on luopua kaikesta elimistöä happamoittavasta ruuasta ja syödä enemmän emäksisiä ruokia.  Elimistöä happamoittaa liian prosessoidut ruuat, maitotuotteet , liha, viljatuotteet ja sokeri. Tuolla jutussa olikin tarkempi lista. Hyviä juttuja taas on esim. kasvikset (ylläri), marjat ja pähkinät. Tarkoitus on siis syödä ”puhtaampaa” ruokaa jota on käsitelty mahdollisimman vähän, periaatteessa raakaravintoa.

Varsinkin pitkälle prosessoitu liha + viljatuotteet aiheuttaa sellaisen tukkoisen ja väsyneen olon koska ne kerryttää elimistöön limaa joka lähtee pois vaan kasviksien mineraaleilla. Mun veli ainakin selitti tätä sillä, että ihminen on maanviljellyt vasta niin vähän aikaa  että meidän kroppa ei oo vielä sopeutunut siihen evoluutiossa. Ollaan siis vielä luolamiestasolla 😀 Ei ihminen ennen syönyt lihaakaan niin paljon kuin monet luulee. Kalan ja kanan pitäisi olla ihan ok kunhan niitä ei ole kuorrutettu millään friteerauksilla.

 Ihmisethän syö ihan liikaa myös sokeria, siis muutenkin kuin karkeissa. Kaupan jogurtissa voi olla yhtä paljon sokeria kuin jäätelössä. Sitä on myös ihan yllättävissäkin jutuissa niinkuin ketsupissa.

Oon alkanut juomaan sitruunamehua päivittäin koska sen happo tasapainottaa ja puhdistaa kroppaa niin konkreettisesti, varsinkin sokerin vaikutuksista.  Sitruunalla on ihan älyttömästi terveysvaikutuksia. Esim täältä löytyy aika innostava lista. :) 

Oon myös yrittänyt vähentää kahvinjuontia (jutussa sanottiin että aamukahvia pitäisi välttää) ja lisäämään tosi paljon varsinkin tuoreita kasviksia ja hedelmiä kaikkeen. Nykyään syön töistä tultuakin salaattia enkä leipää, esimerkiksi tuollaisen laittamassani kuvassa näkyvän satsin.  Ihan yhtä paljon se vie nälän, paremminkin.

En myöskään  ota enää töihin evääksi mitään myslipatukoita vaan syön lähinnä pähkinöitä, manteleita ja rusinoita. Auringonkukansiemenet on ihania. Valkoisia jauhoja käytän jo valmiiksi vähän, sorrun lähinnä koulun ruokalan ihanien käsinleivottujen sämpylöiden äärellä. Niistä en vaan voi kieltäytyä. :D

Sokerin oon tiivistänyt karkkipäiviin, kerran viikossa. Lihaakin oon syönyt jo valmiiksi todella vähän, en koskaan osta sitä kotiin. Koulun ruuissakin sitä on harvoin. En oo oikeestaan maitotuotteidenkaan suurkuluttaja, jogurtista en vaan osaa luopua, mutta muuten en käytä niitä enää yhtään.

Vedenjuonti on tottakai myös tärkeetä, mulla on aina vesipullo mukana koulussa ja töissä ja juon säännöllisesti pitkin päivää.

Olo on jo yhden viikon perusteella parempi. Energiaa on ihan älyttömästi enemmän, se on ehkä suurin muutos. Olo on myös sellainen rauhallinen ja vatsa toimii hyvin:)  Tuntuu hassulta että jotkut tollaiset periaatteessa terveellisetkin ruuat on tässä jätettävä pois, mutta niin se vaan menee että me syödään ihan liikaa pitkälle tuotettua ja sokerista ruokaa ja niiden välttäminen on asian ydin.

img_8751.jpg

Tuntuu että ihokin olisi kirkkaampi. Nyt naurattaa kattoa aamulla otettua kuvaa kun näytän vielä niin freesiltä , voin kertoa että tällä hetkellä näytän lähinnä zombilta:)

– Kata

 

 

hyvinvointi liikunta
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.