Kauniita retkikohteita viikonloppuun: Vallisaari ja Kumpulan siirtolapuutarha

Sääennusteiden mukaan tuleva viikonloppu on lämmin. Mikä olisikaan parempi tapa päättää kesä kuin retkeillä omassa kaupungissa. Esittelen teille nyt kaksi kaunista kohdetta, joissa itse olen tänä kesänä vieraillut, toisessa jopa useamman kerran.

Vallisaari

Eräänä sunnuntai-aamupäivänä jätimme helteisen kaupungin taakse ja hyppäsimme Hakaniemestä veneeseen, joka kuljetti meidät ja muut matkustajat Vallisaareen.Saari sijaitsee Suomenlinnan vieressä ja vene teki ensimmäisen stopin siellä. Vallisaari on entinen sotilassaari ja se sai rehottaa rauhassa vuosikausia, ennen kuin se Metsähallituksen avustuksella raivattiin ja avattiin yleisölle. Mikä hieno teko! Näin upeiden maisemien ei saa antaa mennä hukkaan!

Vallisaaressa minua kiehtoi tietenkin luonto ja huikaisevan upeat maisemat aavalle merelle. Aivan kuin olisi ollut jossain Välimerellä! Pakko myöntää, että näkymät kaupunkiin eivät kiinnostaneet minua sitten yhtään. Aava meri kun on paljon kauniimpi näkymä kuin yhdenkään kaupungin siluetti. Kuulun niihin ihmisiin, jotka voisivat tuijottaa merimaisemaa tuntikausia. Luontomeditaatiota parhaimmillaan.

Vallisaaressa riittää siis luontoa ja hiljaisuutta nautittavaksi. Saarta kiertäessä tulee nälkä ja ruokatarjonta oli ihan ok. Söimme erinomaiset lohikeitot ennen uimarannalle menoa. Lohikeitossa miinusta oli vain hinta. Pahvisesta kertakäyttökupista tarjottu keitto hintaan 13€ on mielestäni hieman liikaa. Noh, Helsinki on kallis kaupunki. Erilaisia hotdogeja olisi saanut huokeammalla, mutta ns. roskaruoka ei tuona helteisenä sunnuntaina kiinnostanut.

Saarella tuli maistettua myös lonkerosorbettia ennen pois lähtöä. Se oli todella hyvää! Vastaavan valmistusta pitäisi kokeilla itsekin. Sorbettia olen pari kertaa tehnyt ja hyvää tuli! Jäätelökahvilan kanssa samassa kompleksissa oli kylpytynnyri, jossa tuona iltapäivänä joku porukka metelöi maisteissaan. Tämä oli asia, josta en pitänyt yhtään. Miksi joka paikkaan pitää tulla dokaamaan? Luulisi, että luonnonkaunis ja rauhallinen saari ei ole se ensimmäinen paikka, johon lähtee dokaamaan. Tai paikka, jonne edes tuodaan näitä typeriä tynnyreitä! Oletteko muuten koskaan nähneet, että joku nauttisi näissä tynnyreissä lilluessaan alkoholitonta juomaa?

Helteisenä kesäpäivänä on aika monta kertaa virkistävämpää lillua tunkkaisen (ja epähygieenisen?) tynnyrin sijaan meressä. Vallisaaren uimaranta oli pikkuinen ja lapsiperheiden täyttämä, mutta aivan riittävän hyvä. Meressä on ihana uida joka ikinen kerta <3. Vallisaaressa pitää muistaa, että uiminen saattaa olla vaarallista joissakin paikoissa, vaikka ranta näyttäisi kuinka kivalta ja kutsuvalta. Ja muutenkin matkailijan on hyvä muistaa, että merkityiltä poluilta ei tule poiketa.

Päivän aikana tuli käveltyä saari ympäri. Ja todettua mielessään monta kertaa: wau, mikä paikka! Jos vain mahdollista, haluan mennä saareen myös syksyllä, kun suurin turistisesonki on ohi. Tosin nyt näytti siltä, että saaren olivat löytäneet vasta kotimaiset matkailijat ja oman kaupungin asukkaat. Toivoisin, että  ulkomaalaisetkin matkailijat löytäisivät nauttimaan tämän paikan kauneudesta – ja hiljaisuudesta. Se kun on Suomen valttikortti. Maailmaan mahtuu meteliä. Siellä missä sitä ei ole, on se suurempaa luksusta kuin juuri mikään muu.

Kumpulan kasvitieteellinen puutarha

on toinen hellepäivän keidas, jossa olen tänä kesänä viihtynyt. Oli jotenkin niin uskomatonta, miten suorastaan ahdistava helle unohtui Kumpulassa puun alla kirjaa lukiessa. Kauniin puutarhan lisäksi täällä on kiva kahvila/ lounasruokala, joka on auki syyskuun loppuun.

Huomenna lauantaina on Suomen luonnon päivä ja puutarhaan on ilmainen sisäänpääsy! Kannattaa ehdottomasti käydä, jos suinkin pystyy. Sen verran upea paikka kyseessä. Vähän jopa ihmettelen, miksi en ole löytänyt tähän satumaiseen paikkaan aiemmin? Kaunis luonto + hiljaisuus =tyytyväisenä hyrisevä sielu.

Siinä minun vinkit viikonloppuun. Kerro ihmeessä, jos sinä tiedät pk-seudulla tai muualla Suomessa näkemisen arvoisia luontokohteita! Aina kiva kokea uusia paikkoja.

Aurinkoista viikonloppua!

Love,

Maija

XO

hyvinvointi matkat hyva-olo suosittelen
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *