Uusi työ! Kesäloma! Korona!

Hei pitkästä aikaa! Kesä 2022 alkaa pikkuhiljaa muuttua syyskesäksi. Tänään aamulla ilma oli virkistävän raikas ja puissa siellä täällä on jo pitempään näkynyt kuivia keltaisia lehtiä. Ah, ensimmäinen kevyt häivähdys syksyä – and I like it!

Haminassa vain hetki ennen kuin mursu vieraili siellä.

Tämä kesä on ollut kohdallani vähintäänkin tapahtumarikas. Ennen juhannusta sain tiedon uudesta työstä, josta olen superiloinen ja kiitollinen. Uutta duunia on takana jo kaksi viikkoa ja täytyy sanoa, että varsinkin viime viikko meni lentäen. Useinhan ekat päivät tai viikot uudessa työssä saattavat suunnilleen madella eteenpäin, kun vasta opetellaan talon tavoille ja ollaan suurella epämukavuusalueella. Omalla kohdallani mitään suuren suurta epämukavuusaluetta ei onneksi ole ollut.

Kesälomani oli tänä vuonna peräti kuuden viikon mittainen. Siihen mahtui maalla oloa, retkipäivä Vaalimaalle, Haminaan ja Kotkaan sekä neljän maan lomareissu. Melkeinpä heti reissun päätteeksi sairastuin koronaan. Ehdin miettiä Belgiassa Charleroin kentällä paluulentoa odotellessa, että jos jostain saa koronan, niin täältä! Uskon, että sieltä sen myös sain, koska mitään muuta vastaavaa ”koronalinkoa” ei onneksi tullut matkalla eteen! Charleroin kenttä on pieni, siellä oli neliöihin nähden todella paljon ihmisiä ja jouduimme viettämään siellä ainakin neljä tuntia aikaa. Oireet alkoivat kahden päivän päästä kurkkukivulla. Mitään muita oireita ei ekoina päivinä ollutkaan väsymyksen (osittain vielä matkaväsymystä) ja lievän päänsäryn lisäksi. Tein kotitestin toisena kurkkukipupäivänä ja se oli negatiivinen. Perjantai-iltana joogasin pihalla ja olo oli ihan hyvä, muutenhan en olisi mitään liikuntaa harrastanutkaan. Seuraavana päivänä tunsin sellaista väsymystä, mitä en normaalisti tunne ja lievää kuumetta oli myös. Sitä seuraavana päivänä oloni oli jotenkin outo, edelleen väsynyt ja illalla alkoi paleltaa vähän. Seuraavana aamuna kuumetta oli 38 astetta ja kotitesti antoi nopeasti selvän positiivisen tuloksen. Se oli helpotus.

Kaiken kaikkiaan selvisin koronasta kuitenkin aika vähällä. Pidemmäksi riesaksi jäi yskä ja olen kuullut, että se on saattanut olla TODELLA pitkäaikainen riesa! Sairastetun koronan jälkeen urheilun harrastamiseen ei palata tuosta noin vain. Kaikki pitää aloittaa asteittain. Ekasta oireettomasta päivästä pitää olla kulunut 17 päivää, jotta voi harrastaa kovempaa liikuntaa. Omalla kohdallani en oikein osaa edes sanoa, mikä eka oireeton päiväni oikein on. Röhää ja köhää jatkui melko pitkään. Luultavasti lauantai 6.8 oli se päivä, koska silloin ei ollut enää edes yskää ja olo oli kaikin puolin normaali. Vasta toissa viikolla tein ”mikrojuoksulenkin” ja eilen kävin hieman pidemmällä juoksu/kävelylenkillä. Juokseminen tuntui hyvältä ja helpolta. Uskon, että talven hiihtokunnon kova pohja kantaa. Kaltaiselleni (kestävyys)liikunnan rakastajalle pitkä treenitauko on ollut ärsyttävä paikka. Juoksulenkkejä ei kuitenkaan koskaan voi vetää puolikuntoisena. Kehoni kyllä kertoo, kun on taas normimittaisten lenkkien aika.

Tämän kesän iloisiin – ja uuden työn lisäksi parhaimpiin asioihin kuuluu ehdottomasti lomapäivät Englannissa ja Belgiassa. Kävimme myös Ranskan puolella (menimme sieltä laivalla Britteihin) ja teimme päiväretken Hollantiin. Vehreän kaunis maaseutu Northamptonshiressä, jonka keskellä oli Prinsessa Dianan kotikartano Althorp, Doverin valkoiset kalliot Englannin kanaalin rannalla, ripaus Lontoota, sympaattinen Canterbury,  Belgian rannikkokylä De Haan sekä satumainen Brugge olivat kesän kohokohdat.

De Haan -rusketus on kyllä asia, jolle saa naureskella vielä pitkään. Kun oli vieraillut seitsemässä eri kaupungissa/kylässä, oli taivaallista viettää pari päivää lähinnä rantatuolilla makoilemalla ja vetävää kirjaa lukemalla. Rantatuolilla ei tarvinnut kirjaimellisesti kuin selkänsä kääntää ja tadaa! De Haan- rusketus oli valmis (= selkä paloi kevyesti kahdesta paikkaa ja uimapuvun leikkaus teki mielenkiintoiset kuviot selkään 😀

Tällaisilla kuulumisilla kohti syksyä. Odotan sitä jo niiiin kovasti! Helteessä hikoilu ei enää nappaa.

Miten sinun kesä(loma) sujui?

Love,

Maija

XO

hyvinvointi terveys oma-elama matkat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *