Vaatteita, jotka joutavat myyntiin (vaikka niissä ei ole mitään vikaa)

Puljataan vielä hetki vaatteiden kanssa. Edellisessä postauksessa kirjoitin inventoinnista. Olen pian inventoinut koko kodin ja vaatteet olivat tässä operaatiossa ehdottomasti suurin urakka. Vaatteita on helppo ostaa, mutta vaikea myydä. Ei ole temppu eikä mikään ostaa neljän euron pusero kirppikseltä – ja se on myös helpompi laittaa kiertoon, koska taloudellinen panostus siihen on ollut niin pieni. Uutena ostetun ja edelleen priimakuntoisen vaatteen kohdalla tilanne on toinen. Siitä ei haluaisi parilla lantilla luopua, mutta toisaalta sekin on parempi kuin roikottaa tarpeetonta vaatekappaletta tangolla.

Liki 15 vuotta sitten ostetut, uudenveroiset D&G:n kiilakorkokengät. Myyntiin vai ei?

Tähän postaukseen kokosin joitakin myytäviä vaatteitani. Miksi ne saavat lähteä, vaikka mitään (näkyvää) vikaa niissä ei ole. Osan kohdalla tosin vielä mietin, luovunko niistä sittenkään. Yhtäkään kuvissa näkyvistä vaatteista (mustaa toppia lukuun ottamatta) en ole käyttänyt vuosiin. Ehkä sekin kertoo jo siitä, että näiden on aika mennä.

1. Violetti cocktailmekko
Sitä voisi kysyä itseltään, monillako cocktaileilla on viime vuosina tullut käytyä? 😀 Jos oikein muistan, olen käyttänyt tätä mekkoa viimeksi Lady Gagan keikalla syksyllä 2010 (!!!). Paria vuotta aiemmin olin ostanut mekon bilemekoksi ja muistan olleeni todella tyytyväinen löytööni. Pidän mekon royal purple– väristä edelleen ja mekko näyttää kalliimmalta kuin onkaan (uutena 50€). Harjaantunut silmä löytää edullisiltakin merkeiltä vaatteet, jotka eivät näytä halvoilta. Mekko on tanskalaisen teinimerkin Onlyn mallistosta. Only ja Vero Moda olivat The Merkkejä yläasteaikaiselle itselleni. 23-vuotiaalle itselleni kelpasi vielä teinimerkki, mutta 30+ ikäisenä en teinikaupoissa enää shoppaile. Mekossa ei sinänsä ole mitään vikaa. Kangaskin näyttää hyvältä ollakseen täyttä polyesteriä. Mekko ei kuitenkaan enää istu elämäntyyliini. Bilevuodet ovat kaukana menneisyydessä, eikä niihin ole paluuta. Ajatuskin yökerhoon menosta myös pandemian jälkeisessä ajassa tuntuu ahdistavalta. Oli jännä tunne pukeutua tähän mekkoon melkein 12 vuoden tauon jälkeen. Tämä vaate on jo myynnissä, mutta samaan aikaan se on mietintälistalla. Cocktailtilaisuudet tuskin elämässäni lisääntyvät tänäkään vuonna (hah) ja jos joku tämän ostaa pyytämälläni hinnalla, olen tyytyväinen.

2. Persikan värinen jakku ja harmaat pillifarkut
Tätä jakkua käytin viimeksi kaksi vuotta sitten. Ennen sitä istuin parvekkeella auringonpaisteessa ja tuunasin sitä. Jakussa oli kamala, muovipussimaista ”kangasta” oleva vuori, jonka ratkoin irti. Tuunauksen myötä jakkua tuli käytettyä monen vuoden tauon jälkeen. Jakku on Vilan ja ostin sen Kaivarin kanuunasta, tuosta aivan loistavasta, nyt jo lopettaneesta itsepalvelukirpparista Kaivopuiston kupeessa Merikadulla. Viimeiset vuotensa Kanuuna oli paljon huonommissa liiketiloissa Vuorimiehenkadulla, kunnes luultavasti pandemia löi lapun luukulle. Tulevana kesänä annan jakulle vielä mahdollisuuden. Jos se ei silloinkaan valikoidu päälle,on sen aika mennä.

Samassa kuvassa näkyy Cheap Mondayn harmaat pillifarkut. Nämä farkut ovat todella jämäkkää tekoa, eivätkä ne ole löystyneet käytössä samaan malliin kuin kaikki muut merkiltä omistamani farkut. Tosin näitä on käytetty murto-osa niihin muihin verrattuna. Ekat Cheapit käytin loppuun ja lahjoitin Finlaysonin farkkukeräykseen. Kuvassa näyttää siltä, että farkut ovat mulle täysin oikean kokoiset. Noh, niin ne ovatkin, mutta liian piukat omaan makuun. Asukokonaisuus on kyllä kiva, voisin lähteä siinä vaikka viinilasilliselle tai teelle kaverin kanssa.

3. Sydänmekko
Tämä mekko on kirppislöytö. Kuosi on suora kopio Burberryn a/w 2013- malliston kauluspaidasta. Mekko on ihan nätti, mutta siihen liittyy ei-niin-hyviä muistoja. Kevät, jolloin paniikkihäiriöni oli pahimmillaan. Vappubrunssi, jolle en suuren ahdistuksen vallassa kyennyt lähtemään ja suorastaan riuhdoin tuon mekon yltäni, jotta sain mukavat kotivaatteet takaisin päälle. Silloin tuntui siltä, etten saa henkeä tuossa vaatteessa, vaikka se ei kiristä mistään. Tuon vapunpäivän jälkeen olen käyttänyt mekkoa tasan yhden kerran. Se ei tunnu valikoituvan päälle missään tilanteessa, joten silloin sen on aika löytää uusi koti.

Terveiset Heidilandista! Maaliskuisella Sveitsin reissulla en sentään vieraillut tuossa kohteessa, vaikka kyltit muistankin matkan varrelta. Johanna Spyrin luoma kuuluisa hahmo, pikku-Heidi voisi ehkä käyttää tätä mekkoa, minä en enää.

4. Harmaa jakku x 2

Milloin viimeksi käytin kumpaakaan vuonna 2010 uutena ostamaani harmaata jakkua? Kun kaivelin muistiani, muistan nyt että armeijan harmaa jakku oli päälläni ainakin Herra Ylpön ja ihmisten keikalla 10 vuotta sitten. Jep, 10 vuotta. Toisen jakun edellisestä käyttökerrasta ei ole mitään muistikuvaa. Miksi näitä pitäisi silloin säästellä? En tarvitse kahta harmaata jakkua missään skenaariossa, joten army-jakku joutaa kiertoon pohtimatta. Pidän joistakin maskuliinisista jutuista pukeutumisessa, mutta tämä jakku ei sellaista edusta.

Toista vielä pohdin. Sen kanssa on sama juttu kuin persikan värisen jakun: pyrin käyttämään sitä nyt loppukevään ja kesän aikana. Jos sekään ei saa tarpeeksi käyttöä, myyntiin.

Tämä jakku toi aikoinaan mieleen Dries van Notenin kauniin jakun, jonka olin catwalk-kuvissa nähnyt. Ehkäpä H&M:n suunnittelija oli kopioinut idean samalta catwalkilta.

Toissa iltana kävin pitkästä aikaa fyysisissä kaupoissa pyörähtämässä Helsingin keskustassa. En ostanut mitään, koska sitä mitä lähdin katsomaan ei ollut (Mangon nettikaupassa kyllä). Iloisten värien määrä ilahdutti silmää ja sielua. Elämässä pitää olla väriä! En kestä sitä, miten nuoret ihmiset verhoavat itsensä joihinkin beigeihin ja muihin värittömiin riepuihin. Makuja on monia, mutta omaa silmää värittömyys suorastaan koskee.

Hyvää viikonloppua kaikille!

Love,

Maija

XO

muoti ostokset kirppisloydot
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *