Avittaako bloggaaminen työpaikan saantia?

noppa_600px10.png

Duunitorin blogissa kehotetaan tehostamaan työnhakua bloggaamalla.

Oman blogin avulla voit tuoda esille taitojasi vapaammin kuin perinteisessä CV:ssä ja työhakemuksessa. Kerro blogin esittelyssä minkälaista työpaikkaa haet, mitä asioita osaat ja mistä olet kiinnostunut. Kerro myös miksi juuri sinä olet loistotyyppi, joka kannattaa palkata.

Hmm… Pelkästään työnhakua varten perustetusta blogista paistaa mielestäni läpi juuri se. Että tässä sitä haetaan töitä. Kuka hitto sellaista jaksaa lukea? Ja kuka kirjoittaa?

Työnhaussa voi sen sijaan toimia paremmin blogi, joka ei välttämättä keskity mitenkään ammattialaasi. Blogi tuo parhaimmillaan hienosti esiin tekijän kirjoitus- ja valokuvaustaidot, huumorintajun ja persoonan.

tyo-ja-raha tyo
Kommentit (5)
  1. Usein ainakin LinkedIniin jaetut blogit ovat usein niin läpinäkyvästi kirjoitettu työnhakua varten. Ei mitään kirjoittamisen iloa, vaan pelkästään hyvältä näyttämisen halua. Mitä iloa sellasesta nyt voi olla! Oon siis samaa mieltä, blogi voi olla avuksi nimenomaan valottamassa persoonaa ja kirjoitustaitoja ja huumorintajua!

  2. Olin juuri työhaastattelussa (jes!) ja täysin asiaa suunnittelematta mainitsin kirjoittavani blogia. En ollut kertonut sitä hakemuksessa, mutta kun kirjoittaminen ja sosiaaliset mediat tuli puheeksi haastattelun aikana (interaktiivisuus+blogi osa duunia), niin päätin rohkaistua ja tulla ulos kaapista. Kyllä vähän jännitti 🙂

     

    1. Ilman muutahan bloggaamisesta kannattaa kertoa, jos some-asiat kuuluvat työnkuvaan. Toivottavasti saat paikan!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *