Mistä avoimia työpaikkoja löytää?

noppa_600px27.png

Se pakollinen

 • MOL:in Avoimet työpaikat (Ja jos olet aina miettinyt, että mistä pirusta MOL tulee, niin se on Ministry of Labour. Jossain typerässä kansainvälisyyden puuskassa osa ministeriöiden domaineista on aikoinaan ristitty englanniksi. Esim. opetus- ja kulttuuriministeriö on minedu.fi. Tämä ei tosin edelleenkään selitä sitä, miksi Suomen työvoimahallinnon domainin pitää olla englanniksi, ja nimetty sitä ohjaavan ministeriön mukaan. Ja ohjaavan ministeriön eli työ- ja elinkeinoministeriön domainhan on tem.fi…)

Valtiolle

 • Heli – avoimien virkojen haku

Ihan jees

 • Oikotie (Tänne jopa tulee työpaikkoja, joita ei ole ilmoitettu mol.fi:hin. Ja täällä julkaistaan sähköisenä kaikki Hesarissa ilmoitetut työpaikat, joten paperilehteä ei tarvitse selata.)
 • Monster (Tätä en ole jostain syystä juuri käyttänyt. Tein pikaisen haun, ja löysin yhden mielenkiintoisen paikan, joka ei ole sattunut muualla silmään.)

Ja sitten loput, joista saattaa olla hyötyä

 • Ammattiliittojen, -järjestöjen ja -yhdistysten ylläpitämät työpaikkalistaukset (viestinnän alalla esim. Procomin ja JATin listat)
 • LinkedIn (Tätä käsittelinkin jo aiemmin, kannattaa seurailla avoimia paikkoja, mutta ei käyttää päiväkausia profiilin päivittämiseen. Tukee muita hakukanavia.)
 • Yksittäisten rekrytointifirmojen omat listaukset (Esim. Poolia, Sharper, Adecco, jne.)
 • Duunitori (Työpaikat kartalla. Kokoaa ilmoituksia muista palveluista.)
 • Aarressaari (Yliopistojen rekrytointipalvelujen työpaikkasivusto. Aika vähän paikkoja.)
 • Facebook Esim. Työpaikat viestinnän ammattilaisille -sivut, joita on eri kaupungeille. Kokoaa ilmoitukset muista palveluista.)
 • Organisaatioiden omat verkkosivut (Paikkoja saatetaan laittaa rajoitetusti julkiseksi, eli ei ilmoiteta työpaikkasivustoille, mistä tuloksena olisi valtava hakutulva, vaan yritetään etsiä ainakin ensin omien verkostojen kautta.)

Tuleeko teillä muita mieleen?

Jos etsit työtä tosissaan, mitään ylläolevista ei voi jättää huomiotta. Suomessa on tosin siitä onnellinen tilanne, että ilmoitukset avoimista työpaikoista voi useimmissa tapauksessa tilata omaan sähköpostiin tai some-feediin. Tilanne ei ole ollenkaan sama maailmalla, edes isoissa kansainvälisissä järjestöissä.

Avoimiksi ilmoitettuihin paikkoihin on tietenkin paljon kilpailua. Miten siis päästä käsiksi piilotyöpaikkoihin? Se on toinen juttu se, josta lisää myöhemmin.

Kommentit (6)
 1. Oon hakenut elämässäni niiiiiiin monia töitä ja laittanut ihan järjettömän määrän hakemuksia menemään. Oon harjaantunut vuosi vuodelta paremmaksi ja huomannut mitkä jutut toimii. Silti työpaikkailmoitusten perusteella laitetut hakemukset on tuottaneet mulle harmillisen harvoin tulosta.

  Loppujen lopuksi olen kuitenkin saanut isoimman osan työpaikoistani (ammatillisesti katsottuna oikeastaan olemattomilla) suhteilla. Se on lähes aina ollut jonkinlaista sattumaa, että saan töitä. Kaveri on joskus ohimennen suositellut mua työnantajalleen, joka tuskaili työvoimapulan kanssa ja joskus rekrytoijan mielenkiinnon on herättänyt se, että olen joskus opiskellut samassa koulussa ulkomailla kuin hänkin ja loppujen lopuksi yhteisiä tuttujakin löytyi.

  Oon siis sitä mieltä että kannattaa tiettyyn pisteeseen asti ”pitää ääntä” siitä, että etsii töitä. Mulla ainakin tuttavapiiri on tukenut ja auttanut ihan hirveästi, vaikkei varsinaisia suhteita olekaan. Aina auttaa myös että on useemmat silmät ja korvat auki avautuvien paikkojen suhteen!

  1. Viime hakukierroksella hain yli 80:tä paikkaa, ja sain lopulta kuuden kuukauden määräaikaisuuden, joka tuli osittain tutun kautta. Eli valitettavasti olen samaa mieltä: tällä hetkellä akateemisen työpaikan Suomessa saa joko verkostojen kautta tai onnella. En keksi mitään loogista syytä, miksen olisi voinut saada mitä tahansa hakemistani paikoista – muuta kuin sen, että samaa paikkaa on saattanut hakea 300 muutakin henkilöä. Ja silloin tarvitaan joko puhdasta onnea tai suhteita, että hakemus siirtyy pinon alkupäähän.

 2. Mä just tänä aamuna surin, että näin vastavalmistuneena on ihan hukassa noiden työnhaun kanavien kanssa. Kiitos siis tästä!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *