Onko LinkedInistä apua työnhaussa?

noppa_600px.png

Ei.

Riittää, jos olet lisännyt itsestäsi ja työkokemuksestasi sinne perustiedot. Muu on turhaa ja voit säästää aikaasi ja vaivaasi.

Käytin paljon aikaa profiilin huolelliseen päivittämiseen, ja pyysin entisiltä esimiehiltä ja kollegoilta suosituksia. Lisäksi minulla oli jonkin aikaa maksullinen Job Seeker Premium -tili. Kuulun muutamaan rekrytointiryhmään, joiden keskustelu keskittyy pääasiassa siihen, että onkohan kukaan oikeasti mahtanut saada viimeisen vuoden sisällä töitä.

Entä löytyykö sitä kautta työpaikkoja, joita ei löydy muista rekrytointipalveluista?

Ei.

tyo-ja-raha tyo
Kommentit (2)
 1. Itseasiassa LinkedIn on parempi juuri peli-, teknologia – ja nettialoilla työskenteleville kuin muille. Se on parempi juuri oman ammattilaispiirinsä seuraamiseen kuin se, että sitä kautta saa töitä. Itse olen napannut muutaman kerran haastattelun ihan vain taktikoimalla ”Toi mun kaveri meni tonne töihin! Ilmoitusta mäkeen!”-taktiikalla. Lisäksi LinkedIn on hyvä vaklaamaan noita firmojen toimintaa, jos on tupannut niin, ettei firmalla ole sellaista kunnon viestintää omilla sivuilla.

  1. Olet varmasti ihan oikeassa, että noilla aloilla siitä on jotain hyötyä.

   Seuraamalla perinteisiä nimitysilmoituksia voi muuten hyvin päästä kiinni avautumassa oleviin paikkoihin. Ja yhdestä avautumassa olevasta paikasta kuulin, kun eräästä hakemastani työpaikasta tuli ”kiitos ei” -viesti, jossa oli mainittu tehtävään valitun henkilön nimi ja entinen työpaikka. Otin sitten kiireen vilkkaa yhteyttä sinne entiseen työpaikkaan cv:n kera. Tosin halusivat kuitenkin lopulta pistää paikan avoimeen hakuun.

    

    

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *