Pitääkö ansioluetteloon lisätä valokuva?

kermit-the-muppets-3206566-1024-768.jpg

Kysymys on väärä.

Oikea kysymys on: Haluaisitko sinä työnantajana nähdä, miltä hakija näyttää?

Ja siihen vastaus on: Kyllä.

(Kuva blogista Look at My Happy Rainbow.)

muoti paivan-tyyli tyo
Kommentit (8)
 1. Itse käyn paljon työhakemuksia läpi ja kuva on ihan kiva lisä. MUTTA… nämä huulien mutristelu tai muuten facebookin profiilikuva tyyppiset otokset harvoin antavat hakijasta hyvää kuvaa. Itse ainakin koen negatiivisena hakemuksia lukiessani, jos kuva on mauton tai muuten ”siideripissis tyylinen”. Kuva kannattaa siis valita tarkkaan, ei mitään pomon viettely kuvaa. 😉

 2. Hmm, mun mielestä kannattaa laittaa kuva, jos kuva on hyvä ja hakemusta edistävä.

  Tietty voi olla alakohtaistakin, meillä it-nörttialalla pitää välillä ihmetellä, mimmoisia kuvia ihmiset oikein laittavat hakemuksiinsa (ilmeisesti, koska cv:n teko-ohjeessa käsketään): kalansilmäwebbikameralla otettuja sumuisia tuhrukuvia, missä on tukka pystyssä (tahattomasti), silmät lurpallaan ja suu auki. Monissa tapauksissa cv olisi paljon uskottavampi ilman epäedustavaa kuvaa.

  1. No täähän kuulostaa hyvälle! Mulla on tietenkin niin edustava kuva, että kiilaan sillä heti pinon kärkeen 😉

   Mutta sulla kun tuntuu olevan kokemusta rekrytoivana osapuolena, onko kuvalla merkitystä, jos oletetaan että se täyttää yllämainitut hyvyyskriteerit?

   1. Hmm… Paha kysymys 😀 Tuo lienee tilannekohtaista (ja tehtäväkohtaista, ja rekrytoijakohtaistakin vielä :D), ehkä esim. tilanteissa, jossa on paljon tasavertaisia cv:itä/hakemuksia ja haastatteluun valitaan vain muutama (esim. valmistumisen jälkeen ensimmäinen duunipaikka, jolloin ei välttämättä ole vielä muista paperilla erottuvaa osaamista tai kokemusta, vaan töihin haetaan ehkä enemmän persoonalla), silloin hyvällä tavalla erottuva kuva on varmasti etu haastatteluun pääsemiseksi.

    Ja toisinpäin, ehkä jos muuten on paljon tasavertaisia cv:itä ja oma on niistä se ainut kuvaton, on ehkä riski jäädä sinne kasvottomaan ei-pinoon, kun rajataan haastateltavia.

    Sinänsähän hakemuksen/cv:n tehtävä on vain hommata paikka haastatteluun, ja mikä tahansa edistää sitä, on hyväksi, joten jos sulla on hyvä (tai neutraali) kuva cv:n liitteeksi, ehdottomasti se kannattaa laittaa mukaan.

   2. Sanoisin kyllä, että kuvaan kannattaa panostaa. Sillä on vaikutusta, varsinkin jos on hakeutumassa asiakasrajapinnassa tehtävään työhön. Ei kysymys ole siitä, että haluttaisiin kaikkein kauneimpia, mutta yleinen olemus kertoo kyllä ihmisestä.

    Itse pidän siitä, että kuva ei ole mikään kravatti kaulassa (tmv.) otettu jäykistelykuva vaan rennompi. En tarkoita kännykkäkameralla itsestä yläviistosta näpsäistyä Facebook-profiilikuvaa, vaan vaikkapa jonkun toisen sinusta ottama kuva, jossa olet esimerkiksi oman harrastuksesi parissa.

   3. Olettaisin, että tässä pätee ihan sama kuin nettideitti-ilmoituksissa: et hae sitä kauneinta tai komeinta tyyppiä, mutta haluat nähdä, miltä tyyppi näyttää. Kampaus, ilme, meikkaustyyli, vaatetus, kuvan tausta, jne. kertovat henkilöstä aika paljon. Se on sitten ihan toinen juttu, pitävätkö kuvan perusteella tehdyt olettamukset lopulta paikkansa…

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *