Sähköiset hakulomakkeet – uhka vai mahdollisuus?

noppa_600px3.png

Tiedättehän nämä sähköiset hakulomakkeet, joita käytetään valtionhallinnossa, rekrytointifirmoissa, sekä yksittäisissä suurissa organisaatioissa?

Joista jokainen on keskenään hieman erilainen, joiden huolelliseen täyttämiseen saattaa mennä muutama tunti, ja joissa ei koskaan oteta huomioon, että työnhakija on saattanut olla saman työntekijän palveluksessa useina eri ajanjaksoina. (Viimeksi mainituissa tapauksissa olen alkanut ynnätä työsopimusten pituudet ja laittaa lomakkeeseen alkamis- ja loppumispäiviksi jonkun kuvitellun ajanjakson, josta tulee tuo yhteenlaskettu vuosi/kuukausimäärä.)

Uhka: työnhakijalle, jolla ei ole paljon kokemusta tai joka hakee töitä hyvin kilpaillulta alalta. Et pääse vaikuttamaan hakemuksen muotoon ja visuaalisuuteen mitenkään eli erottautumaan joukosta.

Mahdollisuus: työnhakijalle, jolla on paljon kokemusta ja näyttöjä. Erottaudut massasta vankalla kokemuksellasi.

Mitä mieltä sinä olet hakulomakkeista?

Kommentit (7)
  1. Mulla taas hieman päälle 40 hakemusta ja eilen tuli vihdoin haastattelukutsu. Itse asiassa kävin siellä jo tänään ja haastis meni ihan mukavasti. huomenna tai ylihuomenna selviää, tärppääkö. puhelinsoitosta ei ollut apua tohon yhteen haastattelukutsuun, koska en ehtinyt soitella hakemuksen perään. Kerrottakoon että haastatteluun johtaneen hakemuksen laitoin valtiolle.fi:n kautta eli kyllä niitäkin joku lukee, vaikka välillä tuntuu että hukkuu massaan!

  2. 20 hakemusta ja 15 haastattelua on jo todella hyvä suhdeluku, onnittelut! Omat tilastoni voit lukea sivupalkista 🙂 En tosin ole erotellut lukuja hakutavan perusteella. Hakemieni paikkojen joukossa on ollut muutamia (päällikkötason ja markkinoinnin) tehtäviä, jotka ovat ehkä olleet vähän sillä rajoilla, että onko tarpeeksi kokemusta, mutta muuten kaikki ovat vastanneet hyvin koulutustani ja työkokemustani. Että on tullut huokailtua, miksi ei vastausta kuulu…

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *