Sauna

”Kun soivat kiukaan mustat urut, unohtuvat arjen surut”. En tiedä tuleeko meille mustaa kiuasta, mutta lauteet ovat tummat kuitenkin. Saunan suunnittelussa aloitimme siitä, että haluamme nähdä pesuhuoneen puolelle eli yläosa saunan seinistä tehdään lasista. Meille tulee kylpyhuoneeseen amme, jossa lapset saavat vanhempien saunoessa turvallisesti kylpeä. 

Halusimme myös mahdollisimman paljon tasaista ”lattiatilaa” saunaan ja paneloituna niin, että lauteiden alle ei voi tippua. Tässä taustalla taas lapsien turvallisuus ja viihtyminen saunassa. Vesileikit saunan keskitasanteella toimivat varmasti!

Lauteet tulevat vastakkain ja ne tullaan käsittemään tummiksi Tikkurilan mustalla saunasupilla. Halusimme saunaan samaa modernia tyyliä kuin muuallakin talossa, joten koko kylpyhuone ja sauna tulee olemaa musta/tumman harmaa/valkoinen sävyiltään. Modernia ilmettä saunaan tuo myös leveämmät lauteet ja levät hyvin vaaleat seinäpaneelit.

Kiukaaksi valitsimme tyylikkään Tulikiven KNX ohjattavan Nuoska kiukaan (kuva alla).

 

upeat_lauteet.png

Tässä viime kesän Asuntomessujen saunassa on oikea värimaailma. Vaikka halusimme omaan kotiimme modernin saunan, niin perinteiset paneliseinät sopivat saunaan mielestämme paremmin.

 

img_2975.jpeg

Tiilikiven Nuoska 10,5 kW kius. Tätä mallia on saatavilla myös tummanharmaana.

Saimme loistavaa palvelua Tulikiven Espoon studiolla http://www.tulikivi.fi/yhteystiedot/Tulikivi-studiot_HAKU?Open&postitmp=Espoo, sielä oli myös todella kiva lasten leikkihuone, jonka ansiosta saimme rauhan keskittyä kiunkaan valintaan.

 

nayttokuva_2013-03-10_kohteessa_19.59.19.png

Tässä saunassa on upeat lauteet ja seinien panelointi. Värimaailma on kiva, mutta liian perinteinen. Lauteiden asettelu ja valaistus on lähes identtinen meidän tulevan saunan kanssa.

 

varasto.jpg

http://www.erikoishoylays.fi/yritys.html

Puutavarakaupan löysimme hieman sattumalta. Erikoishöyläys on todella sympaattinen ja perinteikäs puutavarakauppa pääkaupunkiseudulla. Loistava vaihtoehto jos haluaa hyvää palvelua ja laajan valikoiman. Suosittelemme!

 

kuva_1.jpg

Parin viikon kuluttua tämä sauna näyttää jo lähes valmiilta.

 

kuva_3_0.jpg

Oikean värin löytäminen kannattaa hakea testimaalauksella. Yllä oksattomaan haapaan vedetty oikealta katsottuna 1, 2 ja 3 kerrosta mustaa saunasupia.

 

kuva_2_0.jpg

Tässä lopulliset värit. Paneeli on oksatonta haapaa ja siinä on yksi kerros valkoista saunasupia. Alla laude, joka on leppää, jossa puolestaan on 2 kerrosta mustaa saunasupia. Sekä laude, että paneeli tulevat olemaan 14cm leveää.

kuva_1_0.jpg

Paneelit kuivumassa värjäyksen jälkeen.

kuva_2_1.jpg

Noin 15 tunnin maalaamisen jälkeen kaikki paneelit ja lauteet valmiina asennukseen. Lajittelimme lauteet ja paneelit kahteen kasaan. Toiseen kasaan laadullisesti parhaat puut, jotka laitetaan näkyville ja toiseen kasaan ne, jotka tulevat lauteiden alle piiloon.

Vinkkimme saunan rakentajalle:

1. Kiuasta valitessa, muista laskea kiukaan teho oikein, sillä isot ikkunat kasvattavat tehon tarvetta aika paljon. Me pyysimme Tulikiven henkilökuntaa laskemaan kiukaan tehon, jotta saamme kunnnon löylyt!

2. Jos haluat värjätä lauteita tai paneeleja niin tee testimaalaus, jotta saat juuri haluamasi värin.

3. Ainakin meidän tapauksessa paikanpäällä rakennettu sauna tuli todella paljon edullisemmaksi kuin valmispaketti.

 

 

 

 

 

 

 

 

koti sisustus sisustus
Kommentit (1)
  1. Moi, mua kiinnostaa teidän saunan koko. Ollaan ajateltu asetella lauteet juuri vastakkain mut kun mietityttää et riittääkö neliöt. Ihana sauna teille tulossa. Laitatko s-postiin viestiä. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *