Ladataan...

Olen syönyt e-pillereitä miltei tauotta 16-vuotiaasta saakka. Toki elämässäni on ollut jaksoja, jolloin pillereiden syöminen on käytännössä ollut "turhaa". Sain ekat pillerini ilmaiseksi HPV-rokotetutkimuksesta ja niiden mukana kymmenen lisäkiloa nopealla tahdilla. Pillerit vaihdettiin ja seuraavaa merkkiä söinkin vuosia. Kyseessä oli Yasmin, joka tuntui olevan kovin suositeltu ja tunnettu nuorten naisten keskuudessa. Jossain vaiheessa joku lääkäri totesi kyseisen merkin olevan kallis ja estrogeenitasoltaan korkea. Sain reseptin puolta halvempaan valmisteeseen. Itseäni alkoi jossain vaiheessa häiritä ajatus hormonaalisesta ehkäisystä ja käännyin yksityisen lääkärin puoleen ajatuksenani hankkia kuparikierukka. Sitä lääkäri ei suositellut, mutta vaihtoi yhdistelmäpillerini pienemmän riskin minipilleireihin. 

Kuukautiseni jäivät niitä syödessä muutamaksi vuodeksi pois kokonaan ja kummallista kyllä, aloin kaivata menkkoja. Pänni myös, että painoni jatkui noususuhdanteista kasvuaan ja osittain epäilyksen syyttävä sormi osoitti uusia pillereitä. Aloitin ns. "ehkäisykikkailun" jolloin vuoroin lopetin pillereiden syönnin ja vuoroin taas aloitin sen. Tänä keväänä olin pidemmän aikaa kokonaan syömättä niitä ja kuukautiseni palasivat. Eiväthän ne varsinaisesti iloa tuottaneet, mutta jostain syystä tuntui että keho taas oikeasti toimi.

Tämän vuoksi sain päähäni, että haluan palata takaisin yhdistelmäpilleireihin. Tuntui, että nämä ns. uuden sukupolven minipillerit olivat omaa vouhutustani kun nuorempana aina tyrkytettiin ensimmäisenä yhdistelmäversioita.

Olen ystäväpiirini ainoa lapseton sinkku ja luonnollisesti tietämättömyys tulevaisuudesta perheen perustamisen suhteen aika ajoin mietityttää. Ahdistun välillä, kun huomaan miten nopeasti aika kuluu. Tämän päiväinen vierailuni ehkäisyneuvolassa ei ainakaan helpottanut tuota tuskaa.

Päivä oli melko katastrofaalinen. Yövuoron jälkeen ehdin nukkua neljä tuntia ennen lääkäriä. Luonnollisesti myöhästyin bussista, jolla olisin päässyt kotipysäkiltäni suoraan ehkäisyneuvolaan. Minulla oli kuitenkin vielä hyvin aikaa vaihtaa bussia keskustassa. Koska yötyö todella vähentää älykkyysosamäärääni, hyppäsin bussin numero 35 kun minun oli tarkoitus mennä numeroon 21. Olin siis niin kuutamolla että kävelin ensimmäiseen bussiin joka pysäkille pysähtyi. Huomattuani bussin ajavan väärää reittiä, hyppäsin pois ja juoksin muutaman kilometrin. Saavuin vastaanotolle vain muutaman minuutin myöhässä naama hiestä märkänä. (Onneksi lääkäritkin ovat aina myöhässä). 

Lääkäri oli miellyttävä nuori nainen. Hän totesi ystävällisesti ettei nyt enää kannata siirtyä yhdistelmäpillereihin kun on tuota ikääkin jo (yli 30) ja hieman painoakin. Tässä hän oli täysin oikeassa. Jostakin syystä nuo sanat kuitenkin sattuivat. Halusin saada ne yhdistelmät, en itsekään tiedä että miksi. Jätin mainitsematta, että minulla on erittäin korkea sukurasite veritulppiin ja että nykyään taas myös hivenen tupakoin noin niin kuin kesän kunniaksi. En halunnut uskoa, että olen potilas joka on siinä iässä. Vastahan tämä elämä on alkanut! Tietämättä sitä, että yhdistelmäpillerit olisivat minun tapauksessani todellinen terveysriski myös edellä mainituista syistä, lääkäri suositteli hormonikierukkaa tai ehkäisykapselia. "Ensin sanoo, että mä oon vanha ja nyt pitäisi sitten vielä ajatella ettei viiteen vuoteen ole tulossa raskauksia", ajattelin. En tiedä mitä ne seuraavat viisi vuotta elämässäni tuovat tullessaan, enkä oikeastaan ole edes varma mistä haaveilen, mutta aihe tuntui aralta. Päätin etten enää katso lääkäriä silmiin ja mutisin etten minä nyt sellaisiin lähde kun ei tässä tiedä että mitä tapahtuu.

Ärsytti myös, että kaikki tämä univaje ja bussi-show siitä hyvästä että hän määrää minulle niitä samoja pillereitä, joita minulla on yöpöytäni laatikossa. Perkele. Lähdin vastaanotolta ja mietin hetken pitäisikö itkeä. Minua oli kohdeltu asiallisesti mutta tosiasiat näemmä satuttavat.

Yhteenvetona totesin olevani vanha ja lihava. Päätin lopettaa tupakoinnin (vasta) ensi viikolla. Askia ostaessani kassa kysyi paperit. Hetken päästä maailma oli taas röökin savun keskellä pikkuisen parempi paikka.

LUITKO JO:

http://www.lily.fi/blogit/why-be-single-ja-muita-kysymyksia-joihin-en-osaa-vastata/mita-sanoisin-15-vuotiaalle

http://www.lily.fi/blogit/why-be-single-ja-muita-kysymyksia-joihin-en-osaa-vastata/tyytyvainen-ei-koskaan

Ladataan...

Jos haluat juhlistaa keskikesää kuin viinimuija, ota nämä tärpit haltuun elämän eri osa-alueilla!

 

Ravitsemus

 

Kehoa ei tule liiaksi rasittaa kiinteällä ruoalla. Pelkästään nesteissä pysyminenkään ei ole paheksuttavaa, mutta tuolloin tulee huolehtia riittävästä natriumin saannista esimerkiksi tequilan suola-annosten tai vissyn avulla. Jos keho ei ole tottunut olemaan pitkiä aikoja ilman pureksittavaa, ovat erilaiset terveelliset välipalat sallittuja. Esimerkiksi HK bleu-paketti (tuttavallisemmin HK:n sininen) mahtuu näppärästi käsilaukkuun. Myös erilaiset keksisuklaat ja Puffet-jäätelö ovat käytännössä hyväksi havaittuja, koska viinimuijan sanoin: ”siinä tulee leipä kaupan päälle”.

 

Verkostoituminen

 

Verkostoituminen kuuluu luonnollisena ja tärkeänä osana juhlimiseen. Erityisen hyvin kannattaa tutustua juhlaympäristön henkilökuntaan, menitpä sitten risteilemään tai festareille. On ainoastaan etu jos ravintolahenkilökunta tunnistaa seurueenne kunnianarvoisat jäsenet jo pelkän äänen perusteella pidemmänkin matkan päästä. Lisäksi on erittäin häiritsevää joutua kertomaan baaritiskillä joka kerta erikseen tilauksensa ja erityistoiveensa. On huomattavasti helpompaa jos tuplavalkoviini kaadetaan valmiiksi tuoppiin ilman erillistä käskyä.

 

Toki myös muihin juhlijoihin kannattaa sitkeästi tehdä tuttavuutta. Ei haittaa vaikka sinulle uppo-oudot ihmiset kertovat seuraavana päivänä kuulleensa jo lukuisia kertoja elämäsi mielenkiintoisimmat käänteet,  kuten sen kuinka pikkuvarpaastasi irtosi eilen kynsi täyttäen kenkäsi verellä. Aktiivisella etsimisellä jokainen viinimuija ja -äijä varmasti löytää arvolleen sopivaa seuraa. Esimerkiksi miesten polttariporukat ovat usein toivotun seurallisia ja sivistyneitä. Demokratian nimissä kannattaa pitää mielessä, että porukassa saattaa syntyä erimielisyyksiä esimerkiksi ruokailusta tai nukkumisjärjestelyistä. Kun joukon vähäpätöisemmät jäsenet ehdottelevat joukkieen queen beelle typeryyksiä, kuten ravintolassa ruokailemista (kuka oikeasti on lähtenyt laivalle syömään?) tai kauneusunien jatkamista omassa hytissä käytävän sijaan, kannattaa suurempaa selkkausta välttääkseen äänestää jaloillaan (jos ne vielä kantavat).

 

Brändäys

 

Viinimuija on kaikin tavoin tarkka imagostaan eikä koskaan juhli turhaan yhtä päivää pidempään. Kaikilla monipäiväisillä kekkereillä tulee olla selkeä teema ja siihen sopivat sloganit. Juhannusviikolla viinimuija katsastaa ensin Itämeren ja sen jälkeen Jämsän seurapiirit.  Ensi viikon teemoiksi ovatkin valikoituneet Päivä tuhkakupissa-risteily sekä Köyhät kyykkyyn-mökkijuhannus (onhan tarpeellista painottaa että on ensimmäistä kertaa maksanut muutenkin kuin omalla kehollaan sisämajoituksesta Himoksella!) 

 

Sloganit ja hokemat tulee valita tarkoin. Esimerkiksi viime kesäinen "Mä en neuvottele terroristien kanssa"  ei loppujen lopuksi ollutkaan niin toimiva, ainakaan väärälle henkilölle varomattomasti lausuttuna pimeällä terassilla.

 

Lisäksi tulee muistaa, että kanssajuhlijat ovat usein valveutunutta kantaa, joten termeistä tulee olla tarkka. Huudahdus: "Mulla on musta vyö karaokessa" ei herättänyt toivottua kunnioitusta muissa röökikoppilaisissa.

 

Tyyli ja kauneuden hoito

 

Juhlimaan lähdettäessä tulee tehdä huolellinen meikki joka kestää tarpeen mukaan useamminkin päivän. 

 

Lisäksi jokaisella viinimuijalla tulee olla oma luottovaate. Kyse ei ole pikkumustasta vaan mukavasta ns. kakkospäivän asusteesta, allekirjoittaneella tämä on flaksi-Reebok, joka on käytännössä hyväksi havaittu. Flaksi etuliitteen kyseinen huppari on luonnollisesti saanut siitä että kaikkia vetovoiman lakeja uhmaten tämä muodoton harmaa asuste on krapulahiellä höystettynä tuottanut kerta toisensa jälkeen kantajalleen toivottuja tuloksia romantiikan saralla. Muuksi kakkospäivän asusteeksi pidetään toivottavana hattuja, aurinkolaseja ynnä muuta mahdollisimman paljon  kasvoja ja hiuksia peittävää.

 

Olosuhteiden pakosta viinihenkilöiden tulee olla valmiita myös rohkeisiin asuyhdistelmiin. Esimerkiksi hotellin kangastohvelit yhdistettynä edellisillan bilekuteisiin täytyy kyetä kantamaan arvokkuudella vaikka vastaantulijoissa moinen aiheuttaisikin naurun pyrskähdyksiä. Jos illalla haluaa heittää korkokenkänsä roskikseen, ei vaihtoehtoja juuri jää, etenkin kun Tampereen keskustassa avojaloin käyskenteleinen lokakuussa on vielä huonompi vaihtoehto. 

 

Liikunta

 

Juhliminen ja liikunnan harjoittaminen eivät mitenkään mitätöi tai sulje toisiaan pois. Viinimuija on juhlimisen lomassa kokeillut muun muassa seuraavia lajeja: aamuyön jooga, myöhäisillan paini, yöjuoksu ja terassipyöräily.

 

Jos ehjä irtaismisto, kaularanka ja korvalehdet ovat sinulle tärkeitä, vältä joogassa hartiaseisontaa ja poista korvarenkaasi ennen painimatsia. Terassipyöräilyssä ajatuksena luonnollisesti on, että ajetaan kirjaimellisesti terassille. Tätä toimenpidettä varten tulee varmistaa kaatumisen välttämikseksi, että pyörän renkaissa on tarpeeksi ilmaa, etenkin jos terassin reuna on huomattavan korkea. 

 

Lepo

 

Viinimuija nukkuu silloin kun väsyttää. Olipa aamu, päivä, ilta tai yö. Jos väsy iskee kesken festareiden odotetuimman artistin, voi myös lavan välittömässä läheisyydessä hieman oikaista. Se ei liene kiellettyä, ainakaan viinimuijan näkökulmasta.

 

Omien rajojen löytäminen

 

Kukaan ei ole väittänyt, että juhliminen viinimuijan tyyliin olisi helppoa. Pakon edessä ihminen venyy kuitenkin yllättäviinkin suorituksiin. VR:n ekstravaunussa yökkäily kiinteistönvälittäjien ja Päivi Räsäsen silmien alla tai kotiutuminen bussilla työmatkaliikenteen seassa ilman takkia marraskuisena arkiaamuna ovat kuitenkin pieni hinta siitä ilosta, jota edellisenä iltana on koettu.

 

Railakasta juhannusviikkoa kaikille!

 

                                                                   Terkuin: Viinimuija <3

 

PS. KIITOS VISKIMIEHELLE KUVAMANIPULAATIOSTA (JOTA EN TODELLAKAAN PYYTÄNYT :D)

Pages